Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Essential elements


Τα απαραίτητα ΟΥΣΙΩΔΗ(essential) στοιχεία για την επιβίωση μας

Για την πληρη εξιστόρηση της διατροφής πρέπει να πάρουμε υπ΄οψιν ΟΛΑ τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ στοιχεία που απαιτούνται από το σώμα μας για ναχουμε ΥΓΕΙΑ.

(ΤΑ ΟΥΣΙΩΔΗ –essential- θρεπτικά συστατικά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ το σώμα μας να τα κατασκευασει , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ).

 Τα απαραίτητα στοιχεία λειτουργουν «συνεργιακά» για να δημιουργησουν και να υποστηρίξουν την ΥΓΕΙΑ και να αποκαταστήσουν τις βλαβες στον οργανισμό.ΑΠΟΥΣΙΑ ενος και μόνο από αυτά τα απαραίτητα στοιχεία είναι ικανή να καταστρέψει τη φυσική μας υγεία.

ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

Ουσιώδεις παράγοντες: Ta φυσικα συστατικά – οι ουσιώδεις παράγοντες της φυσικής υγείας- είναι σχεδόν 50.

-2 ουσιωδη λιπαρά οξέα

- 8 ουσιωδη αμινοξέα (10 για τα παιδιά , 11 για τα βρεφη)

- 13 βιταμίνες

- 20-21 ιχνοστοιχεία (δεν ημαστε σιγουροι για τον κασσίτερο –tin)

-Μια πηγή ενέργειας ( οι υδατάνθρακες είναι η καθαρότερη πηγή)

- ΝΕΡΟ

-ΟΞΥΓΟΝΟ

-ΦΩΣ

Μέσα απο αυτους τους  50 παράγοντες , χτίζονται τα υγιή σωματα.Ενα διατροφικό πρόγραμμα σχεδιασμένο για να κατασκευασει, να αμυνθει και να αναστυλωσει ξανα την υγεία πρέπει να περιέχει τις βέλτιστες ποσότητες από όλα τα ουσιωδη παραπάνω στοιχεία.

Σ ένα υγιές σώμα δεν υπάρχει χώρος για την αρρώστια.Η αρρώστια είναι αποτέλεσμα έλλειψης ΥΓΕΙΑΣ (α-σθενεια α-σθενος).Σε μοριακό επίπεδο , θέλουμε την ύπαρξη βέλτιστων ποσοτήτων από εκείνους τους παράγοντες που συνθέτουν την ΥΓΕΙΑ και επίσης απουσία τοξικών μορίων , για ναμαστε υγιείς.Δεν είναι απαραίτητο όλοι οι παράγοντες να συμπληρώνονται.Το αρσενικό για παράδειγμα είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο ,αλλα ή ανεπάρκεια του είναι αγνωστη και η τοξικότητα από περίσσεια μπορεί να αποβεί καταστροφική.Οι ανεπάρκειες για νικέλιο και κασσίτερο είναι αγνωστες.Το φθοριο δεν χρειαζεται στη διατροφη αλλα το παιρνουμε μεσα από το νερο της βρύσης (όπου φθοριώνεται το νερό) και από τις οδοντοπαστες.Περίσσεια φθορίου μπορεί να καταστει πολύ τοξική.

ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

Επιπρόσθετα στους 50 ουσιώδεις παράγοντες , υπάρχουν βοηθητικα θρεπτικα συστατικα τα οποία αν και δεν είναι ουσιωδη, επειδή το σώμα μας μπορεί να τα κατασκευάσει από άλλα συστατικά , μπορουν να ωφελήσουν την υγεία μας οταν περιερχεται σε νοσηρή κατάσταση λόγω λοίμωξης ,τραυματισμού,παχυσαρκίας, ανεπαρκής διατροφή ,εκφυλιστικές αρρώστιες , αλλεργίες , γήρανση ή γενετική δομή που επιδρά στους γενετικους μετασχηματισμούς.Ενδεικτικα περιλαμβανονται σαυτους το οροτικο οξύ,πανγκαμικό οξυ,συνενζυμο Q10, ινοσινη,χολινη,ινοσιτολη,λιποϊκό οξυ,παρα-αμινοβενζοϊκό οξυ(PABA) , N-ακετυλο-γλυκοζαμινη (NAG),N-ακετυλο-κυστεϊνη, μη ουσιωδη αμινοξεα,ορμόνες και νευροδιαβιβαστες που προέρχονται από τα αμινοξέα, παράγωγα των Ουσιωδών λιπαρών οξέων και βιοφλαβονοειδή.

Πεπτικοί και εντερικοί βοηθητικοί παράγοντες

Άλλοι παράγοντες απαραίτητοι για την υγεία περιλαμβάνουν, φυτικές ινες, φιλικά βακτήρια (acidofilus,bifidobacteria,streptofaecium κα) , υδροχλωρικο οξυ, πεπτικά ενζυμα και επαρκής χολή.

Βοτανα

Πολλά βότανα βοηθούν να τονώσουν τον οργανισμό για να ανεβασει την κατασταση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Eλευθερία υπάρχει Έξω από την κοινωνία

  Η Eλευθερία υπάρχει Έξω από την κοινωνία από τον Jon Rappoport Λογική: "Η ελευθερία ενυπάρχει μέσα στο άτομο. Δεν υπάρχει πουθενά αλλ...