Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

Μαγειρεύοντας το Θάνατο μας

Μαγειρεύετε τον θάνατό σας;

Άρθρο του Γουϊλιαμ Φαλούν στο Life Extension

Οι άνθρωποι στις μέρες μας κατατάσσουν τα τρόφιμα ως υγιή ή επικίνδυνα.
Παραβλέπoντας συχνά τα ισχυρά ευρήματα που δείχνουν ότι το μαγείρεμα των τροφίμων έχει πολλά να κάνει με το αν εμποδίζουν ή  προκαλούν  την ασθένεια.

Ένα παράδειγμα είναι τα ψάρια.
Γνωρίζουμε ότι όσοι τρώνε ψάρια του ωκεανού έχουν λιγότερα καρδιακά επεισόδια ... αλλά αν κάποιος τρώει μόνο τηγανητά ψάρια , αυξάνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. 1,2

Ανάλογα με τη μέθοδο μαγειρέματος, η ίδια τροφή μπορεί να επιταχύνει την παχυσαρκία ή να ενισχύσει την απώλεια βάρους. Λιγότερο κατανοητό είναι ότι οι επικρατούντες τρόποι μαγειρέματος  μετατρέπουν τα τρόφιμα σε θανάσιμες τοξίνες.

Από το 2003 , παρουσίασα μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών  πού έδειχνε ότι η κατανάλωση τροφίμων που μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες αυξάνει το ρυθμό με τον οποίο γερνάμε .
Οι επιστήμονες τότε αποκάλυψαν ότι η λήψη μαγειρεμένων τροφίμων σε  υψηλή θερμοκρασία οδηγούν σε χρόνια φλεγμονή και επιταχυνόμενη μη ενζυματική γλυκοζυλίωση . 3
Πρόσφατα δημοσιευμένες μελέτες επιβεβαιώνουν αυτούς τους κινδύνους.

Για παράδειγμα, οι καρκίνοι του μαστού και του προστάτη έχουν αυξηθεί πολύ σε εκείνους που τρώνε βαριά μαγειρεμένο κρέας, όπως τα χάμπουργκερ. 4-8
Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει πώς να επιλέξετε με ασφάλεια μαγειρεμένα φαγητά και μεθόδους για να προστατεύσετε το σώμα σας από τη θανατηφόρο δράση τροφίμων που παρασκευάζονται σε υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες .


Πόσο ασφαλή είναι τα βότανα και τα συμπληρώματα διατροφής;


Αποκλειστικό από το alliance for natural health !
Tα Φυσικά υγιεινά προϊόντα είναι υπερ-ασφαλή, ενώ τα φάρμακα  είναι τόσο επικίνδυνα όσο ο πόλεμος στο Αφγανιστάν.
Μια εικόνα  χίλιες λέξεις, έτσι λένε.
Σήμερα, η ANH-Intl δημοσιεύει πραγματικά δεδομένα σε γραφική μορφή, από επίσημες πηγές, τα οποία δείχνουν ότι τα συμπληρώματα διατροφής είναι οι πιο ασφαλείς ουσίες στις οποίες  συνήθως εκτιθέμεθα – ενώ έχουν γίνει  στόχος με την  όλο και πιο περιοριστική ευρωπαϊκή νομοθεσία  με  την δικαιολογία δήθεν για την «προστασία των καταναλωτών».
Αντίθετα, η εισαγωγή σε ένα νοσοκομείο του Ηνωμένου Βασιλείου, ή η λήψη συνταγογραφούμενων φαρμάκων εκθέτει το άτομο σε έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους, που μπορούν όμως μπορούν να αποφευχθούν σαν κίνδυνοι στην κοινωνία.
Στην πραγματικότητα, τα ιατρικά λάθη  που προκαλούνται στα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου και τα  οποία  μπορούν να προληφθούν,  μας  εκθέτουν  στον ίδιο κίνδυνο θανάτου, περίπου όπως  εαν υπηρετούσαμε την στρατιωτική μας θητεία στο Αφγανιστάν -  για τα  οποία και τα δύο, ο κίνδυνος θανάτου είναι περίπου 300.000 φορές μεγαλύτερος  από τον κίνδυνο από τη λήψη των φυσικών υγιεινών προϊόντων.
2-179
Βάζοντας τους κινδύνους στην ίδια προοπτική
Κίνδυνος: Είναι ένα λεπτεπίλεπτο θέμα, και δεν έχει συζητηθεί πουθενά περισσότερο από ό, τι στην αντιπαράθεση επικινδυνότητας μεταξύ των φυσικών προϊόντων και των βιταμινών και της επικρατούσας  ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.