Eπί σχεδόν 20 χρόνια ψάχνω το γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να απορροφήσουν το ασβέστιο.
Πρίν μια δεκαετία ξεφύγαμε απο την πεποίθηση της έλλειψης ασβεστίου και πήγαμε στην μη απορρόφηση του ασβεστίου απο την διατροφή μας. Μετά απο έρευνες προσθέσαμε και την βιταμίνη D3, αλλά και πάλι η ''απορρόφηση¨ ήταν ελλιπής και αυξάνοντας τις δόσεις του ασβεστίου είχαμε προβλήματα με ασβεστοποιήσεις.
Ωσπου πρίν ένα χρόνο έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο του οδοντίατρου Weston Price Nutrition and Physical Degeneration και ανέβασα το Σφραγίσματα τέλος; Διατροφή και οδοντική υγεία.
Πάλι κάτι έλλειπε και το βρήκα σε μια μελέτη και σε ένα αλλο βιβλίο το''Η βιταμίνη Κ2, και το παράδοξο του Ασβεστίου : Πώς μια μικρή άγνωστη Βιταμίνη θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σας.'' της Δρ Kate Rheaume – Bleue
Στο άρθρο για τις ρυτίδες και την Κ2 αναφέρθηκα στην έρευνα που ενισχύει την άποψη ότι η πρόσληψη σε αφθονία της K2 στη διατροφή κάνει ομαλότερα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως διαπιστώθηκε από Κορεάτες επιστήμονες και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Νεφρολογίας το 2008.
Το ποσοστό στο οποίο οι νεφροί είναι σε θέση να φιλτράρουν το αίμα είναι ένα σημαντικό μέτρο της συνολικής λειτουργίας των νεφρών.Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μειωμένη ικανότητα νεφρικής διήθησης συσχετίστηκε με αυξημένες ρυτίδες στο προσώπο.Και ποιό είναι το αίτιο που μειώνει το ποσοστό διήθησης των νεφρών;
Σωστά μαντέψατε .Η ανεπάρκεια της βιταμίνης Κ2.
σύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα που δημοσιεύθηκε ένα έτος μετά την κορεατική μελέτη.
Ρυτίδες. Μια ματιά στον καθρέφτη δείχνει σε ποιές βιταμίνες έχουμε έλλειψη! K2 η αντιρυτιδική βιταμίνη και όχι μόνο.
Η βιταμίνη Κ είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη πιο γνωστή για το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην πήξη του αίματος . Ωστόσο , πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν διάφορα είδη της βιταμίνης Κ , με εντελώς διαφορετικές λειτουργίες.
Τα οφέλη για την υγεία της βιταμίνης Κ2 ξεπερνούν κατά πολύ την πήξη του αίματος , η οποία γίνεται από τη βιταμίνη Κ1 ενώ η βιταμίνη Κ2 λειτουργεί επίσης συνεργιστικά με έναν αριθμό άλλων θρεπτικών συστατικών , συμπεριλαμβανομένων του ασβεστίου και βιταμίνης D.
H Δρ Kate Rheaume - Bleue ,με ένα έντονο ενδιαφέρον για τη διατροφή , έχει συγγράψει αυτό που πιστεύω ότι είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα βιβλία σχετικά με το σημαντικό αυτό θέμα , με τίτλο :
'Η βιταμίνη Κ2, και το παράδοξο του Ασβεστίου : Πώς μια μικρή άγνωστη Βιταμίνη θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σας.''