Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

Τι είναι Ηλεκτρισμός ;

 
400px-Volcano-lightning

Τι είναι ηλεκτρισμός; Αυτή η ερώτηση είναι αδύνατο να απαντηθεί γιατί η λέξη “ηλεκτρισμός” έχει πολλές αντιφατικές έννοιες. Αυτές οι διαφορετικές έννοιες δεν είναι συμβατές, και οι αντιφάσεις τουs μπερδεύουν τον καθένα. Αν δεν καταλαβαίνετε τον ηλεκτρισμό , δεν είστε οι μόνοι. Ακόμα και οι εκπαιδευτικοί, οι μηχανικοί και οι επιστήμονες δίνουν σκληρό αγώνα για να συλλάβουν την αρχή.
Προφανώς ο "ηλεκτρισμός" δεν μπορεί να είναι πολλά διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα. Δυστυχώς έχουμε ορίσει τον " ηλεκτρισμό" με ένα τρελό τρόπο. Επειδή η λέξη " ηλεκτρισμός" της λείπει ένα μοναδιαίο νόημα, δεν μπορούμε ποτέ να κατανοήσουμε τη φύση του ηλεκτρισμού. Στο τέλος, είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε ότι δεν υπάρχει  τέτοιο πράγμα όπως "ηλεκτρισμός" ! Εδώ είναι ένα γρήγορο παράδειγμα για να αναλύσουμε το πρόβλημα.

Οι γεννήτριες παράγουν ηλεκτρισμό;
 
lightbulb8

Για να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό, σκεφτείτε το λαμπτήρα των νοικοκυριών. Μέσα στο νήμα του λαμπτήρα τα φορτία (τα ηλεκτρόνια) κάθονται σε ένα μέρος και κουνιούνται πέρα ​​δώθε. Αυτό είναι το εναλλασσόμενο ρεύμα. Την ίδια στιγμή, τα κύματα του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου κινούνται γρήγορα προς τα εμπρός. Αυτό το κύμα ενέργειας δεν κουνιέται πέρα δώθε αντίθετα τρέχει κατα μήκος των καλωδίων από τις μακρυνές γεννήτριες μέχρι τη λάμπα. Τώρα, ρωτήστε τον εαυτό σας το εξής: όταν ο "ηλεκτρισμός" ρέει, αυτό ονομάζεται ηλεκτρικό ρεύμα; Ναι; Αν ναι, τότε ο " ηλεκτρισμός ".είναι φορτίο .Και ως εκ τούτου πρέπει να πούμε ότι ο "ηλεκτρισμός " κάθεται μέσα στα καλώδια και δονείται πέρα δώθε. Οι γεννήτριες δεν το δημιουργούν, και δεν ρέει προς τα εμπρός.
Στη συνέχεια, αναρωτηθείτε αν ο " ηλεκτρισμός " είναι μια μορφή ενέργειας. Εάν είναι ενέργεια, τότε ο " ηλεκτρισμός " είναι φτιαγμένος απο ηλεκτρομαγνητικά πεδία, και δεν κουνιέται πέρα δώθε μέσα στα καλώδια.Οι γεννήτριες τον δημιουργούν και τρέχει κατά μήκος των καλωδίων με μεγάλη ταχύτητα. Αλλά ο " ηλεκτρισμός " δεν μπορεί να είναι και τα δύο!
Ποιο από τα δύο είναι πραγματικά " ηλεκτρισμός"; Είναι η ταλάντωση των ηλεκτρονίων ή μήπως είναι η μεγάλη ταχύτητα του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου ενέργειας;