Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Οι εκκλησίες στην υπηρεσία της Big Pharma
Οι Ομοσπονδιακοί παροτρύνουν τις εκκλησίες να πλασάρουν τα εμβόλια της εποχιακής γρίπης στους πιστούς τους, συνεργαζόμενοι με τα φαρμακεία για να υποστηρίξουν τις κλινικές των εμβολίων γρίππης.
Αρθρο του: Ethan Α. Huff, ΠΗΓΗ
Κάθε χρόνο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα πιόνια της σε κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις γίνονται όλο και πιο επιθετικοί στην καμπάνια τους για την πλήρη τήρηση της ημερήσιας διάταξης όσον αφορά το εμβόλιο της γρίπης.Φέτος, απευθύνονται σε θρησκευτικές ομάδες και στους ηγέτες αυτών των ομάδων, οι οποίες περιλαμβάνουν  ιερείς, ραβίνους και ιμάμηδες – για να προωθήσουν τα εμβόλια γρίπης στα μέλη τους κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών τελετών, και ακόμη και για τη συνεργασία τους με τα τοπικά φαρμακεία για την διατήρηση των κλινικών εμβολίων γρίπης.
Σε ένα πρόσφατο τεύχος του, το αμερικανικό υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) στο Κέντρικο Ενημερωτικό Δελτίο, ο οργανισμός έγραψε για τον οδηγο της νέας εποχικής γρίπης για τις κοινοτικές και τις θρησκευτικές οργανώσεις και τους ηγέτες των. Ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι να χρησιμοποιήσει τους θρησκευτικούς ηγέτες και τα θεσμικά τους όργανα ώστε να αυξήσουν την επιρροή τους στην συμμόρφωση του ποιμνίου τους για το εμβολίο  της γρίπης. Και για να εξασφαλιστεί η επιτυχία, η HHS πραγματοποιήσε μια ιδιωτική συνδιάσκεψη πρόσφατα – χωρις την παρουσία τουΤύπου - για να συζητήσουν για τις στρατηγικές αυτές.
Οι ηγέτες της «πιστης» και των κοινότητων παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια να κρατήσουν τις κοινότητές τους και τις συναθροίσεις τους υγιείς, ιδίως κατά τη διάρκεια της “εποχής της γρίπης”, λέει η ανακοίνωση της HHS. «Ως έμπιστοι αγγελιοφόροι , οι (θρησκευτικοί ηγέτες) είναι σε θέση να διαδώσουν τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές της υγείας και την ανάγκη για εμβολιασμό».
Η πλήρης ανακοίνωση της HHS εδώ: http://www.hhs.gov/partnerships/res ...


Με άλλα λόγια, οι κυβερνητικές αρχές, προφανώς ανικανοποίητες με το σημερινό ρυθμό εμβολιασμού, ψάχνουν τώρα για αξιόπιστους θρησκευτικούς ηγέτες για να γίνουν «αγγελιοφόροι» στη διαδοση της προπαγάνδας της Big Pharma για το εμβόλιο της γρίππης στις συναθροίσεις τους. Ο τελικός στόχος όλων αυτών, φυσικά, είναι να πείσουν όσους έχουν απορρίψει το εμβόλιο της γρίπης ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό (που δεν είναι), και να τους πείσουν να το κάνουν.


Η όλη πρωτοβουλία είναι ένα προϊόν του Γραφείου του Λευκού Οίκου των θρησκευόμενων και των σχέσεων καλής γειτονίας, οι οποίες πραγματικά ακούγονται όμορφα, εύηχα στο αυτί μας και είναι ο "Δούρειος Ίππος" για την προώθηση των δικών τους στοχων, της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέσω της θρησκείας. Και ήδη φαίνεται να λειτουργεί αρκετά καλά για την προώθηση των εμβολίων γρίπης, όπου, σύμφωνα με ένα τηλεφωνημα, αξιωματούχος φέρεται να έκανε λόγο για έναν καθολικό ιερέα ο οποίος σταμάτησε στην μέση το κήρυγμα του, για να κάνει μια ένεση του εμβολίου της γρίπης - περιττό να πω, ότι πολλοί κληρικοί και ενορίτες ακολούθησαν αμέσως το παράδειγμά του.


Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας για τη μετατροπή της θρησκείας σε ένα καταλύτη για την προώθηση των εμβολίων της γρίπης, οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι ελπίζουν πως οι εκκλησίες και οι θρησκευτικοί θεσμοί θα συνεργάζονται επίσης ενεργά με τα τοπικά φαρμακεία όπως το Walgreens για να διατηρήσουν τις κλινικές των εμβολιων της γρίπης . Τα ατελείωτα μπαράζ διαφημήσεων των εμβολίων της γριπης, οι προωθητικές ενέργειες, και τα κίνητρα που τα φαρμακεια ήδη από μονα τους χρησιμοποιούν, προφανώς εξακολουθουν να μην είναι αρκετα για να πείσουν πολλά μέλη του κοινού να δεχθούν πρόθυμα το άχρηστο εμβόλιο.

Περισσότερα για το εποχικό εμβόλιο episthmi