Μελέτη έδειξε ότι οι άντρες που καταναλώνουν πάνω από 2.5 αυγά την εβδομάδα έχουν 81% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν θανατηφόρο καρκίνο του προστάτη συγκρινόμενοι με αυτούς που έτρωγαν 0.5 αυγό την εβδομάδα.Κατά το περιοδικό LIFE EXTENSION οφείλεται στην υψηλή πρόσληψη αραχιδονικού οξέος που παράγει τα ένζυμα 5-LΟX και COX-2 που προάγουν το σχηματισμό όγκων.
Το αραχιδανικό οξύ ανήκει στην κατηγορία των ω6-λιπαρών οξέων και είναι υπεύθυνο για την παραγωγή των προσταγλαδινών – 2 , αυτοί οι κακοί τύποι που συσσωματώνουν τα αιμοπετάλια , κατακρατούν το αλάτι στα νεφρά οδηγώντας σε κατακράτηση υγρών και υψηλή πίεση.
Τροφές πλούσιες σε αραχιδονικό οξύ οι μπριζόλες τα αυγά και το σκουμπρί.Πατήστε εδώ για τις περιεκτικότητες του αραχιδονικού οξέος σε τρόφιμα.
Το αραχιδανικό οξύ ανήκει στην κατηγορία των ω6-λιπαρών οξέων και είναι υπεύθυνο για την παραγωγή των προσταγλαδινών – 2 , αυτοί οι κακοί τύποι που συσσωματώνουν τα αιμοπετάλια , κατακρατούν το αλάτι στα νεφρά οδηγώντας σε κατακράτηση υγρών και υψηλή πίεση.
Τροφές πλούσιες σε αραχιδονικό οξύ οι μπριζόλες τα αυγά και το σκουμπρί.Πατήστε εδώ για τις περιεκτικότητες του αραχιδονικού οξέος σε τρόφιμα.