Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Deficiencies - Ανεπάρκειες


ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ ΤΩΝ ΟΥΣΙΩΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Ενώ θα περιμέναμε οτι οι δίαιτες μας στον σύγχρονο δυτικό κόσμο θα ήταν διατροφικά σε αφθονία όλες οι έρευνες των τελευταίων ετών δείχνουν το αντίθετο.Αν και έχουμε τις απαραίτητες τεχνολογίες , χρόνο και επιλογές πάνω απο το 60% των ανθρώπων  του δυτικου κόσμου και το ποσοστό συνεχώς ανεβαίνει παίρνει λιγότερο από την συνιστώμενη δόση των περισσότερων ουσιωδών συστατικών.

Οι ανεπάρκειες των ουσιωδων συστατικών προέρχονται από φτωχές επιλογες σε τροφές, ανεπαρκή πέψη,ανεπαρκή απορρόφηση, διατροφικές αλλεργίες, εντερικες κακώσεις,ανισορροπία στην εντερική χλωρίδα,φαρμακευτικές παρεμβολές στον μεταβολισμό,αυξημένη ανάγκη ουσιωδων συστατικών για αποτοξίνωση από φαρμακα καθως και αυξημένες αναγκες ουσιωδων συστατικών εξαιτίας γενετικών,εκ γενετής,τροπου ζωής,αθλητικές αποδόσειςκαι περιβαλλοντικες συνθηκες.

Οι ανεπάρκειες στις τροφές προέρχονται συνήθως από την επεξεργασία.Παρακάτω δίνεται ένας πίνακας απώλειας συστατικών που επέρχεται στο σιτάρι όταν αυτό μεταρέπεται σε αλεύρι.Τα νούμερα είναι από τη εργασία των Henry A. Schoeder στις ΗΠΑ και από τον M.O. Bruker στη Γερμανια.

ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΟ
% Απώλεια
Αλλα διατροφικα συστατικά
% Απώλεια
Ασβέστιο
60
Στρόντιο
95
Χρώμιο
40
Ψευδάργυρος
78
Κοβάλτιο
89
Βιταμινες Β1,Β2,Β3
72-81
Χαλκός
68
Βιταμίνη Β6
72
Σίδηρος
76
Παντοθενικο οξυ
50
Μαγνήσιο
85
Φολασινη
67
Μαγγάνιο
86
Βιταμίνη Ε
86
Μολυβδένιο
48
Λινολεϊκό οξυ
95
Φώσφορος
71
Αλφα-λινολενικό οξυ
95
Κάλλιο
77
Πρωτεϊνες
33
Σελήνιο
16
Φυτικές Ινες
95

Το εξευγενισμένο ρύζι έχει χάσει το 26-83% κάθε ιχνοστοιχείου από το καφέ ρύζι.Το άμυλο του καλαμποκιου χάνει το 30-100% των ιχνοστοιχείων που περιέχονται στο σπόρο του καλαμποκιού.Η ζάχαρη χάνει το 83-100% των ιχνοστοιχείων που προέρχονται στην αναπεξεργαστη ζάχαρη.Το γάλα ελεύθερο από λιπαρά έχει χάσει όλο το μαγγάνιο και το περισσότερο σελήνιο καθώς και τις βιταμίνες Α,D,E.

Αυτός είναι και ο πρωταρχικός λογος για τις ανεπάρκειες.Η συνήθης κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών έχει έλλειψη ουσιωδων διατροφικών συστατικών.ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Εντυπωσιακή δουλειά έχει γίνει για τις βιταμίνες , τα ιχνοστοιχεία και τα ουσιωδη λιπαρα οξέα στην θεραπεια των εκφυλιστικών ασθενειών.Πολλά έχουν γίνει κτήμα της γνώση μας και όλο και περισσότεροι άνθρωποι απαλλάσσονται από τα εκφυλιστικά βάσανα και αντιστέκονται στην αγωγή με φάρμακα,χειρουργικές επεμβάσεις και ακτινοβολία.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

Αν και τα βασικά ουσιώδη συστατικά της ανθρώπινης υγείας είναι γνωστά , η πρακτική της θεραπείας μέσω της χρήσης των βασικών ουσιωδών θρεπτικών συστατικών ειναι φτωχά οργανωμένη.Η απουσία οργάνωσης κρατά την ανθρώπινη υγεία μακρυα από την συστημική της γνωση.Η ΥΓΕΙΑ , ένα από τα σημαντικότερα τμηματα γνώσης , το πιο σημαντικό κομμάτι της καλης λειτουργίας του οργανισμού ΔΕΝ διδάσκεται σε κανένα σχολείο ή πανεπιστήμιο.Δεν υπάρχει σχολή σόλο τον κόσμο που να απευθυνθείς για να πάρεις ενα πτυχίο μεσω μαθημάτων που θα αναδεικνύει τη φύση της ανθρώπινης υγείας.Αντίθετα ο τομέας της αναγνώρισης των ασθενειών έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο έναντι της αναγνώρισης των παραγόντων για σωστή ΥΓΕΙΑ.Η τεχνολογια της αλλαγης των τροφών γίνεται χωρις να λαμβάνεται υπόψιν τα αποτελέσματα στην ανθρώπινη υγεία και έχει παραμείνει υποεκτιμημένη και χωρις προτυπα.

Ο λόγος για τον οποίο αυτο γίνεται είναι ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΗΣ και δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με την ΥΓΕΙΑ αλλα με το κέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Eλευθερία υπάρχει Έξω από την κοινωνία

  Η Eλευθερία υπάρχει Έξω από την κοινωνία από τον Jon Rappoport Λογική: "Η ελευθερία ενυπάρχει μέσα στο άτομο. Δεν υπάρχει πουθενά αλλ...