Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Corona : False alarm Part2
 5


Παράπλευρες απώλειες


    Ο Δρ David L. Katz, Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας True Health, ρώτησε στις 20 Μαρτίου εάν ο αγώνας μας εναντίον του κορωνοϊού ήταν χειρότερος από την ασθένεια (167) . Δεν θα μπορούσε να υπάρξουν άλλα πιο συγκεκριμένα μέσα για την καταπολέμηση της νόσου; Τι γίνεται με όλες τις παράπλευρες ζημιές;
    Ο καθηγητής του Στάνφορντ Σκοτ ​​Άτλας είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης ότι κάτω από την λανθασμένη υπόθεση ότι πρέπει να περιορίσουμε τον COVID-19, έχουμε δημιουργήσει μία καταστροφική κατάσταση στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης (168 ) . Παράλογοι φόβοι προκλήθηκαν παρόλο που η ασθένεια στο σύνολό της είναι ήπια. Έτσι, δεν υπάρχει λόγος για εκτεταμένα τεστ στον γενικό πληθυσμό και πρέπει να γίνονται μόνο όπου απαιτείται, δηλαδή σε νοσοκομεία και γηροκομεία. Στο τέλος Απριλίου, ο Άτλας δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Έχουμε τα δεδομένα  - σταματήστε τον πανικό και την απομόνωση " (169) .
    Στη Γερμανία, ο Wolfgang Schäuble, πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι δεν υπόκεινται απολύτως όλα στην προστασία της ζωής (170 ).
    << Αν υπάρχει κάτι που έχει απόλυτη αξία στο σύνταγμά μας, είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια που είναι απαραβίαστη. Αλλά δεν αποκλείει ότι μπορεί να πεθάνουμε.>>
     Τα μέσα ενημέρωσης αντέδρασαν άμεσα με δίκαιη αηδία: " Ανθρώπινη αξιοπρέπεια έναντι της ανθρώπινης ζωής - μπορείτε να ισορροπήσετε το ένα με το άλλο; " (171) .
    Πολλοί εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν ότι έχουμε θυσιάσει και τα δύο.
    Οι υποστηρικτές των άσκοπων μέτρων υποστηρίζουν ότι κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να ζει όσο το δυνατόν περισσότερο. Ακόμα κι αν ο ιός ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν ακόμα λάθος. Χωρίς τον ιό, ο νεκρός μπορεί να είχε ζήσει μήνες ή ακόμα και χρόνια περισσότερο. Είναι ηθικό καθήκον μας να θυσιάζουμε τις προσωπικές μας επιθυμίες και ανάγκες όταν διακυβεύονται ζωές άλλων. Η οικονομία μπορεί να ανακάμψει, οι νεκροί δεν μπορούν. Το μάντρα της Μέρκελ, με ρυθμό χορωδίας ακουγόταν κάθε μέρα και νύχτα από τους ένθερμους οπαδούς της: "
Η προστασία της υγείας των πολιτών μας πρέπει, με κάθε κόστος, να παραμείνει." Αξιότιμο καθώς ακούγεται, προδίδει μια ανησυχητική αδυναμία κατανόησης της ουσίας της δημόσιας ευημερίας. Οι ακόλουθοι αριθμοί έχουν ήδη παρουσιασθεί αλλά λόγω της σημασίας τους, θα επαναληφθούν εδώ. Κατά τη διάρκεια της πορείας ολόκληρης της επιδημίας, ο μέγιστος αριθμός 10 στους 10.000 ήταν για άνω των 80 ετών-ηλικιωμένοι που είχαν πεθάνει με ή από τον ιό. Ο αριθμός των «αληθινών» θανάτων COVID-19 δεν μπορεί να είναι υψηλότερος από 1-2 ανά 10.000. Πόσες ανθρώπινες ζωές πραγματικά παρατάθηκαν από τα τρομερά μέτρα; Ίσως 2-4 ανά 10.000; Ή ακόμα και 4-8;Αλλά σίγουρα όχι περισσότεροι. Και με ποιο κόστος; Ο ένας υπάλληλος του GMI που τόλμησε να συντάξει μια ανάλυση για την παράπλευρη ζημιά στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης μπήκε σε διαθεσιμότητα. Η κυβέρνηση απλά δεν ενδιαφέρονταν. Τίποτα δεν μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από την ανθρώπινη ζωή.
    Αλλά ποιες είναι οι συνέπειες για την υγεία και την ευημερία του πληθυσμού σε περίπτωση κατάρρευσης της οικονομίας όπου οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με το τέλος της ύπαρξής τους;

Οικονομικές συνέπειες

Θα χτυπήσει όλες τις χώρες. Η παγκόσμια οικονομική κρίση θα μπορούσε να βυθίσει 500 εκατομμύρια άτομα στη φτώχεια, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του, ο ΟΗΕ ( 172)) .
    Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) αναμένει δραματική μείωση έως και 30% της Αμερικανικής οικονομίας (173 ) . Ο διευθυντής της FED Jerome Powell εκτιμά ένα 20% έως 25% αύξηση του ποσοστού ανεργίας. Σχεδόν 36,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τις δουλειές τους. Είναι «η πιο τραυματική απώλεια θέσεων εργασίας στην ιστορία της οικονομίας των ΗΠΑ», λέει ο Γκρέγκορι Ντάκο, επικεφαλής οικονομολόγος των οικονομικών του Ινστιτούτου της Οξφόρδης(174 ) .
    Η επιτροπή της ΕΕ προβλέπει μια βαθιά ύφεση ιστορικού μεγέθους για την Ευρώπη(175).        Σύμφωνα με την πρόβλεψή τους, η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 7% και δεν θα ανακάμψει εντελώς τον επόμενο χρόνο. 
    Και στη Γερμανία επίσης, η οικονομία αρχίζει να καταρρέει. Από το δεύτερο μισό του Μαρτίου είναι κάτω από το 80% των κανονικών οικονομικών επιδόσεων (176) . Αποζημίωση μειωμένου χρόνου εργασίας, καταγράφεται για περίπου 10 εκατομμύρια υπαλλήλους. Χωρίς το μειωμένο ωράριο εργασίας, το ποσοστό ανεργίας θα είχε αυξηθεί δραματικά, παρόμοιο με τις ΗΠΑ. Τον Απρίλιο έχουμε «μόνο» 300.000 επιπλέον άνεργους (177 ) . Αλλά αυτό θα το είναι το τέλος της ιστορίας, όχι με μεγάλη επιτυχία.
    Η κυβέρνηση καυχιέται ότι υφαίνει δίχτυα ασφαλείας, το «μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης στην ιστορία της Γερμανίας» θα βοηθήσει στην άμβλυνση των παράλληλων απωλειών ( 178) . Αλλά αυτό το πακέτο διάσωσης είναι γελοίο σε σχέση με τη ζημιά που έχει γίνει. Αμέτρητοι άνθρωποι πέφτουν μέσα από το δίχτυ. Καταστράφηκαν και χάθηκαν ζωές. Δεν μπορούν να σωθούν από δίχτυα ασφαλείας.


Διακοπή της ιατρικής περίθαλψης

    -Πολλοί που ήταν άρρωστοι φοβόντουσαν να επισκεφθούν τα νοσοκομεία επειδή φοβόταν να πιάσουν τον «Δολοφόνο ιό».
    -Συχνά, οι ηλικιωμένοι προτιμούσαν να μην «βαρύνουν» τους γιατρούς τους, οι οποίοι νόμιζαν ότι παλεύαν για να σώσουν ασθενείς με COVID-19.
    -Οι ασθενείς που χρειάζονταν ιατρικές εξετάσεις απομακρύνθηκαν και ότι δεν ήταν " ζωτικής σημασίας " ακυρώθηκε ή αναβλήθηκε.

    -Δεν πραγματοποιήθηκαν ιατρικά τσεκάπ.

    -Οι επεμβάσεις αναβλήθηκαν για να ελευθερωθεί η δυναμικότητα για «ασθενείς με κορωνοϊό».
    -Η ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών και των παιδιών αυξήθηκε.
    -Ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξήθηκε.


Ναρκωτικά και αυτοκτονίες

Μετά την οικονομική κρίση του 2008, ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξήθηκε σε όλες τις χώρες σε όλον τον κόσμο. Σύμφωνα με το National Health Group Well Being Trust,η ανεργία, η οικονομική πτώση και η απόγνωση θα μπορούσαν τώρα να οδηγήσουν 75.000 Αμερικανούς σε κατάχρηση ναρκωτικών και αυτοκτονίες (179) . Η αυστραλιανή κυβέρνηση εκτιμά αύξηση των αυτοκτονιών κατά 50% ( 180)) , αριθμός 10 φορές υψηλότερος από τον αριθμό "θάνατοι από κορωνοϊό". Λόγω της ανεργίας και της φτώχειας προβλέπεται επίσης σημαντική αύξηση των ποσοστών αυτοκτονίας στη Γερμανία ( 181 ).

Καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια

Η ανεργία αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής σε βαθμό συγκρίσιμο με το κάπνισμα, τον διαβήτη και την υπέρταση ( 182 ) . Αλλά πού εξαφανίστηκαν όλοι οι ασθενείς με καρδιακές προσβολές; Οι εισαγωγές σε μονάδες έκτακτης ανάγκης μειώθηκαν κατά 30% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Όχι επειδή οι ασθενείς θεραπεύτηκαν από θαύμα αλλά είχαν τρομοκρατηθεί ότι θα μολύνονταν από τον " δολοφονικό " ιό στο νοσοκομείο. Τα προκαταρκτικά συμπτώματα αγνοήθηκαν, παρά το γεγονός ότι τέτοια συμπτώματα είναι συχνά ο προάγγελος μιας θανάσιμης προσβολής και χρειάζεται στενή παρακολούθηση στο νοσοκομείο.
    «Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη εξέλιξη… Υπάρχουν τώρα 50% λιγότεροι ασθενείς με ήπια συμπτώματα στo θάλαμο εντατικής θεραπείας », εξηγεί ο Δρ Sven Thonke, επικεφαλής ιατρός στην Κλινική Νευρολογίας στο Χάναου σε συνέντευξη σε εφημερίδα ( 181)) .Πολλά εκκρεμή εγκεφαλικά επεισόδια προκαλούν αρχικά ήπια συμπτώματα όπως ζάλη, προβλήματα ομιλίας,οπτικά προβλήματα και μυϊκή αδυναμία. Ο Thonke: «Υπάρχουν τώρα 50% λιγότεροι ασθενείς με ήπια συμπτώματα στον θάλαμο εντατικής θεραπείας. " Αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό γιατί συχνότερα τα ήπια συμπτώματα προειδοποιούν για το σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που μπορεί να αποβεί γρήγορα θανατηφόρο εάν δεν αντιμετωπιστεί αμέσως.

Άλλες ασθένειες

Σύμφωνα με το επιστημονικό ινστιτούτο του AOK (Γερμανική ασφαλιστική εταιρεία), οι ακόλουθες διαγνώσεις μειώθηκαν σημαντικά τον Απρίλιο: 51% λιγότερες αναπνευστικές ασθένειες, 47% λιγότερες ασθένειες του πεπτικού σωλήνα και 29% λιγότεροι τραυματισμοί και δηλητηριάσεις ( 183 ) .
    Η φροντίδα των ασθενών με καρκίνο ήταν καταστροφική. Η παρακολούθηση της θεραπείας του καρκίνου δεν γινόταν πλέον στα απαιτούμενα επίπεδα. Οι εξετάσεις ελέγχου είτε αναβάλλονταν είτε ακυρώνονταν. Οι ασθενείς περίμεναν με αγωνία για το επόμενο ραντεβού -μόνοι με τους φόβους τους και το μόνο ερώτημα που τους απέμεινε: πόσος χρόνος τους είχε απομείνει.

Ακυρωμένα χειρουργεία

30 εκατομμύρια εκλεκτικές χειρουργικές επεμβάσεις αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν παγκοσμίως κατά τη διάρκεια των πρώτων 12 εβδομάδων της πανδημίας (184) . Το 2018, 1,4 εκατομμύρια χειρουργεία εκτελούνταν κατά μέσο όρο κάθε μήνα. Το 50–90% όλων των προγραμματισμένων χειρουργείων είτε αναβλήθηκε ή δεν εκτελέστηκε τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2020. Αυτό μεταφράζεται σε τουλάχιστον 2 εκατομμύρια χειρουργεία που κανονικά θα είχαν πραγματοποιηθεί. Οι συνέπειες πρέπει να είναι προφανείς.

Περαιτέρω συνέπειες για τους ηλικιωμένους

Στη Γερμανία, περισσότερα από 1.000 άτομα άνω των 80 πεθαίνουν καθημερινά ( 185)) . Ενώ λαμβάνουμε δραστικά μέτρα για να τους αποτρέψουμε από το θάνατο του COVID-19, κάνουμε τη ζωή τους να μην αξίζει να τη ζήσουν. Αυτό δεν μπορεί παρά να επίδραση στο προσδόκιμο ζωής τους.

Ποιότητα ζωής

Ειδικά στα γηρατειά - όταν πολλοί φίλοι έχουν ήδη αποδημήσει και το σώμα δεν λειτουργεί πλέον όπως κάποτε - η ζωή δεν αφορά πόσες ακόμη μέρες ή χρόνια θα ζήσεις αλλά για μια ζωή που αξίζει να την ζήσεις. Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με την άσκηση και παραμένοντας ενεργός, μέσω κοινωνικών επαφών, πραγματοποιώντας διακοπές αναψυχής, επισκέψεις σε εκδηλώσεις και ακόμη και ψώνια, με τακτικές επισκέψεις στη σάουνα ή γυμναστήριο ή την καθημερινή βόλτα στο γωνιακό καφέ.
    Αλλά τι συμβαίνει όταν, ξαφνικά, το καφέ και όλα τα άλλα είναι κλειστά;  Όχι άλλες επισκέψεις σε παλιούς φίλους, όχι άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Και κανένας επισκέπτης πια.

Μοναξιά και απομόνωση

Τα λειτουργικά κοινωνικά δίκτυα προστατεύουν τους ηλικιωμένους από τη μοναξιά. Πέντε έως είκοσι τοις εκατό των ηλικιωμένων Γερμανών πολιτών αισθάνονται μοναχικοί και απομονωμένοι. Μετά το λοκντάουν, σχεδόν όλες οι επαφές με άλλα άτομα σταμάτησαν για μήνες, κάτι που πρέπει να έχουν επιδεινώσει αυτά τα συναισθήματα. Για εκείνους που δεν μπορούν να αφήσουν το σπίτι χωρίς βοήθεια,οι νοσηλευτικές υπηρεσίες οργανώνουν «ηλικιωμένες κοινωνικές ομάδες», όπου παραλαμβάνονται οι ηλικιωμένοι μία φορά την εβδομάδα και μετά πήγαιναν με ασφάλεια στο σπίτι ξανά. Δεν είναι πολύ, αλλά είναι σημαντικό να είσαι ξανά μαζί με άλλους ανθρώπους και είναι καταστροφικό όταν δεν υπάρχει πια εκεί.


Τερματική φροντίδα


Ναι, κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να φτάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ηλικία. Αλλά κάθε ένα άτομο που πλησιάζει στο τέλος της ζωής του θα πρέπει επίσης να έχει το δικαίωμα να αποφασίζει πώς θέλει να φύγει. Οι περισσότεροι δεν φοβούνται το τέλος. Καθώς ο χρόνος πλησιάζει, οι άνθρωποι γίνονται όλο και περισσότερο αποκομμένοι και πρόθυμοι να ξεκινήσουν το τελευταίο τους ταξίδι. Όταν ακούμε μιλάμε για τους «ηλικιωμένους» και μας λένε ότι είναι δικό μας ηθικό καθήκον να τους προστατεύσουμε, πολλοί απεικονίζουν ευγενικούς ηλικιωμένους που απολαμβάνουν το χρόνος τους σε κρουαζερόπλοια. Στην πραγματικότητα, οι ηλικιωμένοι που απειλούνται με εξαφάνιση είναι άτομα με πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα στο τέλος της ζωής τους. Άτομα που δεν μπόρεσαν να αφήσουν το δικό τους κρεβάτι για ημέρες, εβδομάδες ή μήνες. Άτομα των οποίων οι όγκοι έχουν εξαπλωθεί παντού και τα σώματά τους βρίσκονται σε συνεχή πόνο. Άνθρωποι που δεν μπορούν να συνεχίσουν πια και ίσως δεν θέλουν να συνεχίσουν. Οι άνθρωποι που μερικές φορές απλά περιμένουν μια καλή μοίρα να τους απαλλάξει από τα δεινά τους.
     Μέσα σε όλα τα προστατευτικά μέτρα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου στη συνταξιοδότηση και γηροκομεία, στο τέλος η ατομική απόφαση πρέπει να έχει την υψηλότερη προτεραιότητα. Οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται πλέον αν τα αγαπημένα τους πρόσωπα φέρνουν τον κορωνοϊους, αρκεί κάποιος να είναι εκεί για να κρατήσει το χέρι του, να μιλήσει για το παρελθόν και να ψιθυρίσει σ 'αγαπώ και αντίο ( 186)) .

Αθώα και ευάλωτα: τα παιδιά μας

Τα παιδιά - όπως οι ηλικιωμένοι - είναι τα πιο ευάλωτα στην κοινωνία μας και είναι δικό μας καθήκον να τα φροντίζουμε. Εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο υποφέρουν έντονα από τα μέτρα του κορωνοϊού. «Ο κορωνοϊός χτυπά περισσότερα παιδιά και τις οικογένειες τους από εκείνες που στην πραγματικότητα μολύνονται από τις λοιμώξεις », λέει ο Κορνήλιος Ουίλιαμς, επικεφαλής του Συνδέσμου Παιδικής Προστασίας της UNICEF ( 187 ) .

Ψυχικό / ψυχολογικό στρες 

Τα παιδιά δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν χωρίς κοινωνικές επαφές. Ο χωρισμός από βασικά άτομα γιαγιά και παππού, θείο και θεία, οι καλύτεροι φίλοι τους - τα κλειστά σχολεία, απρόσιτες παιδικές χαρές και απαγορευμένα αθλητικά πεδία διαταράσσουν τη ζωή τους. Ψυχολόγοι επισημαίνουν πόσο ζωτικής σημασίας είναι τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με τους συνομηλίκους τους ( 188 ).

Εκπαιδευτικά ελλείμματα

Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση. Από τότε που τα σχολεία έκλεισαν, εκατομμύρια μαθητών υστερούν σύμφωνα με μια εκτίμηση του Fερμανικού Διδασκαλικού Συνδέσμου. Ο πρόεδρος τους, Heinz-Peter Meidinger, βλέπει εκπαιδευτικά ελλείμματαγ ια περίπου 3 εκατομμύρια παιδιά, ειδικά σε μαθητές από δύσκολες κοινωνικές ομάδες και από φτωχές οικογένειες ( 189) .

Φυσική βία

Δεκάδες χιλιάδες παιδιά στη Γερμανία γίνονται θύματα βίας και κακοποίησης κάθε χρόνο (190) Τα στατιστικά στοιχεία για το έγκλημα από το 2018 δείχνουν ότι
    - 3 παιδιά πεθαίνουν από σωματική βία κάθε εβδομάδα

    - 10 παιδιά κακοποιούνται σωματικά ή ψυχικά κάθε μέρα

    - 40 παιδιά κακοποιούνται σεξουαλικά κάθε μέρα.

Και αυτές, φυσικά, είναι μόνο οι γνωστές περιπτώσεις. Μπορείτε να φανταστείτε την κατάσταση στην εποχή της κορώνας, όπου;


 • Οι γονείς είναι με άγχος, στα πρόθυρα της απώλειας θέσεων εργασίας και της αντιμετώπισης οικονομικής καταστροφής;
 • Όταν οι διαμάχες και οι διαπληκτισμοί είναι καθημερινοί;

 • Με αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ;
 • Όταν τα παιδιά είναι στο σπίτι κάθε μέρα, χωρίς τρόπο διαφυγής;

Εκπαιδευτικοί που συνήθως παίζουν σημαντικούς ρόλους στην προστασία των παιδιών που απειλούνται δεν υπάρχουν;
Ποιος τότε θα πρέπει να ειδοποιήσει το γραφείο πρόνοιας των νέων σε περίπτωση ανάγκης;

    Ο κυβερνητικός επίτροπος για την κακοποίηση, Johannes-Wilhelm Rörig, εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση. Υπήρχαν ενδείξεις από την πόλη σε καραντίνα του Γουχάν ότι οι περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας είχαν τριπλασιαστεί κατά τη διάρκεια του «μένουμε σπίτι». Υπήρχαν «εξίσου ανησυχητικοί αριθμοί» από την Ιταλία και την Ισπανία.

Συνέπειες για τους φτωχότερους του κόσμου


Πολλοί σε αυτήν τη χώρα εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να βάλουν το σπίτι και τον κήπο τους σε τάξη κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού. Είναι κατανοητό, δεδομένου ότι η εργασία στο σπίτι-γραφείο ήταν ημι-αποτελεσματική λόγω έλλειψης εξοπλισμού και αργές συνδέσεις στο Διαδίκτυο. Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία της μεσαίας τάξης και οι εύποροι δεν τα πήγαν άσχημα. Λοιπόν, ο γείτονας που πρέπει τώρα να υποβάλει αίτηση για Hartz IV (παροχές ανεργίας) σίγουρα θα ξαναγυρίσει στα πόδια του. Οι άνθρωποι τείνουν να σκέφτονται ως την μπροστινή πόρτα τους, ίσως λίγο πιο πέρα, αλλά αυτό είναι. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι οι πιο σοβαρές συνέπειες επηρεάζουν συχνά τους φτωχότερους από τους φτωχούς. Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια στο γεγονός ότι απειλείται η ύπαρξη και η ζωή αμέτρητων ανθρώπων.

Υφιστάμενες συνέπειες

Στην Ινδία, υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια εργάτες, πολλοί από τους οποίους στηρίζονται στο προς το ζην από το μεροκάματο , στερήθηκαν τη δυνατότητα του να ζουν λόγω κορωνοϊού. Τώρα δεν έχουν άλλα μέσα για να επιβιώσουν. Είναι «προστατευμένοι» εναντίον του κορωνοϊού και αφήνονται να λιμοκτονήσουν. Σε πολλές αφρικανικές χώρες, το λοκντάουν επιβλήθηκε βάναυσα από αστυνομία και στρατό. Όποιος εμφανίζεται στους δρόμους δέρνεται. Παιδιά, που συνήθως επιβιώνουν με ένα γεύμα στο σχολείο, απαγορεύεται να εγκαταλείψουν το σπίτι. Μπορούν, επίσης, να λιμοκτονούν.
    Στα τέλη Απριλίου, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, David Beasley, έστειλε προειδοποίηση ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ: λόγω coronavirus, υπάρχει κίνδυνος ο κόσμος να αντιμετωπίσει μια «πανδημία πείνας με βιβλικές αναλογίες » (191) . «Αναμένεται ότι τα λοκντάουν και η οικονομική ύφεση θα οδηγήσει σε δραστική απώλεια εισοδήματος μεταξύ των εργαζομένων φτωχών. Εκτός από αυτό, η οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό θα μειωθεί, κάτι που θα πλήξει χώρες όπως Αϊτή, Νεπάλ και Σομαλία, για να αναφέρουμε μερικές. Η απώλεια εσόδων από τον τουρισμό θα καταστρέψει χώρες όπως η Αιθιοπία, δεδομένου ότι αντιπροσωπεύει το 47 τοις εκατό του εθνικού εισοδήματος της. "

Συνέπειες για ιατρική περίθαλψη και διατήρηση της υγείας

Η ιατρική περίθαλψη είναι μια πολυτέλεια που μόνο λίγες από τις φτωχότερες χώρες μπορούν να αντέξουν οικονομικά.Ο ι πρόοδοι και οι θετικές εξελίξεις των τελευταίων ετών κινδυνεύουν τώρα με κατάρρευση. Πολλές εκστρατείες εμβολιασμού κατά της ιλαράς τέθηκαν σε αναστολή. Αν και η ιλαρά προκαλεί σπάνια θάνατο στις δυτικές χώρες, το 3-6% των  μολυσμένων ανθρώπων σε φτωχές χώρες πεθαίνουν και όσοι επιβιώνουν συχνά έχουν ζωή- με μεγάλες αναπηρίες. Ο ιός έχει προκαλέσει 6.500 θανάτους παιδιών στο Κονγκό (192) .Μεταξύ 2003 και 2013, η Ζιμπάμπουε πέτυχε να μειώσει την ελονοσία κάθε χρόνο με λοιμώξεις από 155 ανά 1.000 κατοίκους σε μόλις 22. Τώρα, και σε σύντομο χρονικό διάστημα με την πάροδο του χρόνου, υπήρξαν περισσότεροι από 130 θάνατοι και 135.000 λοιμώξεις. Δυο τρίτα όλων των θανάτων ήταν παιδιά ηλικίας <5 ετών. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι θάνατοι από ελονοσία στην υποσαχάρια Αφρική θα μπορούσαν να αυξηθούν σε 769.000 το 2020, που θα διπλασιάσει τον αριθμό από το 2018. Εάν ναι, θα επιστρέψουν  σε ένα «πρότυπο θνησιμότητας» πριν από 20 χρόνια. Ο πιθανός λόγος για αυτή η καταστροφή είναι το γεγονός ότι οι κουνουπιέρες που έχουν υποστεί επεξεργασία με εντομοκτόνα δεν μπορούν πλέον επαρκώς να διανεμηθούν.Είναι οι θάνατοι από την ελονοσία στη Ζιμπάμπουε και οι θάνατοι από την ιλαρά στο Κονγκό μόνο πρόδρομοι του τι είναι διαθέσιμο για την ήπειρο;

Σύνοψη

Με τα προβλεπόμενα μέτρα, η κυβέρνησή μας ήταν σε θέση να παρατείνει τη ζωή ανθρώπων 
που θα μας άφηναν τις επόμενες μέρες, μήνες ή ίσως λίγα χρόνια; Ίσως ναι, ίσως όχι. Σώθηκαν πολλές ζωές μέσω αυτών των μέτρων; Αυτοί σίγουρα δεν ήταν, επειδή αυτοί οι περιορισμοί επιβλήθηκαν όταν η επιδημία ήδη υποχωρούσε. Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Η ανυπολόγιστη θλίψη που αυτά τα μέτρα ;προκαλέσει δεν μπορεί να ειπωθεί με λέξεις ή αριθμούς

6

Μήπως άλλες χώρες τα πήγαν καλύτερα -Σουηδία ως πρότυπο;


Ενώ μας μιλούσαν καθημερινά για την «ψευδο-εκθετική» ανάπτυξη των λοιμώξεων και μας έλεγαν να σκεφτούμε ότι το σύστημα υγείας μας θα καταρρεύσει εάν τα δραστικά μέτρα δεν εφαρμοστούν αυστηρά, μερικές άλλες χώρες επέλεξαν μία διαφορετική πορεία. Δεν καθιέρωσαν απαγόρευση κυκλοφορίας, άφησαν τα εστιατόρια, γυμναστήρια, βιβλιοθήκες κ.λπ. ανοιχτά στο κοινό. Η Σουηδία είναι ένα παράδειγμα ( 193)).
    Ο Επιδημιολόγος καθηγητής Anders Tegnell, ο οποίος προφανώς έμαθε από τα λάθη που είχε κάνει κατά τη διάρκεια της επιδημίας της γρίπης των χοίρων και ο προκατόχος του, Johan Giesecke, ο οποίος σε πρώιμο στάδιο επεσήμανε ότι μόνο η εφαρμογή τεκμηριωμένων επιστημονικά μέτρων είχαν νόημα, αποφάσισαν 
και οι δύο ότι τα λοκντάουν δεν ήταν μόνο άσκοπα, αλλά και επικίνδυνα. Ο Giesecke εξήγησε σε μια συνέντευξη ( 194)) :
        "Υπάρχουν μόνο δύο μέτρα που έχουν πραγματικό επιστημονικό υπόβαθρο. Ένα από αυτά είναι το πλύσιμο των χεριών και το γνωρίζουμε αυτό από το έργο του Ignaz Semmelweis πριν από 150 χρόνια. Το άλλο είναι η κοινωνική απόσταση. Πολλά από τα μέτρα που λαμβάνουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν έχουν επιστημονική βάση. Το κλείσιμο των συνόρων για παράδειγμα είναι άχρηστο και δεν βοηθά. Επίσης, το κλείσιμο των σχολείων δεν έχει ποτέ αποδειχθεί αποτελεσματικό."
    Από επιστημονική θέση, το κλείσιμο των σχολείων είναι πράγματι γνωστό ότι δεν έχει επίδραση (89).
    Αυτό που έκανε νόημα, ωστόσο, ήταν να βασιστούν στην ατομική αίσθηση ευθύνης των πολιτών και σε ενημερωτικές και εκπαιδευτικές εκστρατείες. Οι άνθρωποι ενημερώθηκαν για το πώς να προστατευθούν - και το έκαναν: χωρίς να φοβούνται, χωρίς σενάρια πανικού, λοκντάουν, χωρίς απειλή προστίμου, χωρίς μαζικούς περιορισμούς στις ελευθερίες τους. Ο εκτελεστικός διευθυντής του ΠΟΥ Mike Ryan χαρακτήρισε τη Σουηδία ως «πρότυπο» στην καταπολέμηση του κορωνοϊού ( 195 ).

    Αναμφισβήτητα, η Σουηδία έκανε πολλά πράγματα σωστά. Αλλά έδρεψε αηδία και αποδοκιμασία από τους γείτονές της. Ο γερμανικός τύπος δεν άφησε καμμία ευκαιρία για να κακολογήσει τον σουηδικό τρόπος:

- Ο Σουηδικός τρόπος προφανώς απέτυχε (Deutschlandfunk, 4 Απριλίου 2020)

 - Δεν μπορούν να προβλεφθούν οι συνέπειες - ποσοστό θνησιμότητας 10%:Ο χαλαρός Σουηδικός τρόπος κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού απειλείται με αποτυχία (Focus, Απρίλιος17, 2020)

 - Κορωνοϊός στη Σουηδία - Η χώρα κατευθύνεται σε καταστροφή; (RND,24 Απριλίου 2020)

Οι πολιτικοί είπαν επίσης τη γνώμη τους.

Ο Karl Lauterbach (SPD) κατηγόρησε άνδρες και γυναίκες Σουηδούς ότι ενεργούν ανεύθυνα. «Να το πω ωμά, πολλοί από τους ηλικιωμένους θυσιάζονται έτσι ώστε οι καφετέριες δεν χρειάζεται να κλείσουν.
    "Ο Υπουργός-Πρόεδρος της Βαυαρίας, Markus Söder, δήλωσε: «Αυτή η φιλελεύθερη πορεία θα κοστίσει ΠΟΛΛΑ, ΠΟΛΛΑ, ΠΟΛΛΑ θύματα… '
    Στην πραγματικότητα, η επιδημία στη Σουηδία έκανε παρόμοια πορεία με άλλες χώρες.

    Ο Homburg το περιγράφει σε μια συνέντευξη (196) : "Φαίνεται ότι θέλουν να αποφύγουν με κάθε κόστος να αναγνωρίσουν ότι υπάρχει μία αντίθετη από τη δικιά τους λανθασμένη πολιτική. Έχουν δοκιμάσει όλα τα μέσα στη διάθεσή τους - ψεύτικες ειδήσεις που ακολουθούνται από περισσότερα ψεύτικα νέα - για να αλλάξει η Σουηδία την επιλεγμένη της πορεία. Αλλά η Σουηδία παρέμεινε στην πορεία της."
    Θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι στη Γερμανία; Να βασιστούμε στην ατομική αίσθηση ευθύνης των πολιτών και στις ενημερωτικές εκστρατείες;
    Ένα αγαπημένο αντίθετο επιχείρημα είναι η πυκνότητα του πληθυσμού της Σουηδίας. Με 23 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο είναι περίπου 10 φορές λιγότεροι από ό, τι στη Γερμανία, έτσι υποστηρίχθηκε ότι μπορεί να λειτουργήσει εκεί, αλλά ποτέ εδώ.
     Αυτό ισχύει επίσης για την Ισλανδία, η οποία είναι ένα άλλο θετικό παράδειγμα για τον έλεγχο του κορανοϊού χωρίς λοκντάουν. Ανέρρωσαν σχεδόν όλοι οι 1.800 μολυσμένοι άνθρωποι. Καταγράφηκαν 10 θάνατοι από COVID-19 - χωρίς λοκντάουν. Πολλά εστιατόρια και σχολεία παρέμειναν ανοιχτά και συγκεντρώσεις έως και 20 ατόμων επιτρεπόταν.
    Αυτό μπορεί να ισχύει, αλλά και εδώ έχουμε επίσης χαμηλή πυκνότητα πληθυσμού. Ας δούμε μας λοιπόν αντ 'αυτού το Χονγκ Κονγκ με 7,5 εκατομμύρια κατοίκους και πυκνότητα πληθυσμού 6.890 άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Και τι έκπληξη: Και εδώ, λειτούργησε! Ή
ταν λίγο πιο περιοριστική από ό, τι ίσως η Σουηδία και η Ισλανδία, αλλά παρ 'όλα αυτά χωρίς πλήρες λοκντάουν (197).
    Ή ας δούμε την Ιαπωνία (126 εκατομμύρια κάτοικοι, πυκνότητα πληθυσμού 336 ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) ή Νότια Κορέα.
    Η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα ήταν μεταξύ των πρώτων χωρών εκτός της Κίνας που επηρεάστηκαν από το ξέσπασμα της επιδημίας. Σε αντίθεση με τα δρακόντεια μέτρα της Κίνας, τις μαζικές καραντίνες σε ευρεία περιοχή της Ευρώπης και σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, η κανονική ζωή συνέχισε στην Ιαπωνία για μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Τα εστιατόρια έμειναν ανοιχτά -χωρίς σοβαρή καταστροφή (198 ) . Η Ιαπωνία έχει πολύ μικρό αριθμό λοιμώξεων - πιθανώς επειδή δεν έκαναν πολλές δοκιμές.
    Τώρα, γνωρίζουμε ότι ο αριθμός των λοιμώξεων δεν έχει σημασία. Έτσι ας δούμε το πραγματικά σημαντικό ζήτημα, δηλαδή τον αριθμό των νεκρών: αυτός είναι επίσης εξαιρετικά χαμηλός. Πολύ λάθος δεν μπορεί να γίνει στην Ιαπωνία!
    Σε αντίθεση με την Ιαπωνία, η Νότια Κορέα πραγματοποίησε περισσότερα τεστ από οποιαδήποτε άλλη χώρα, αλλά το κλείσιμο της δημόσιας ζωής αποφεύχθηκε επίσης σε μεγάλο βαθμό. Δεν υπήρχαν πόλεις με απαγορευτικό κλοιό, ούτε επιβλήθηκαν γενικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας. Δημόσια ιδρύματα, καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες έμειναν ανοιχτά (199).
    Η Νότια Κορέα βασίστηκε στην 1) ενημέρωση του κοινού και 2) δοκιμές και ανίχνευση. Τα μαζικά τεστ πραγματοποιήθηκαν σε ειδικά ανεγερμένα κέντρα. Η διαφάνεια διασφαλίστηκε από μια εφαρμογή παρακολούθησης που σημείωνε την τοποθεσία των μολυσμένων. 

    Σουηδία, Ισλανδία, Χονγκ Κονγκ, Νότια Κορέα, Ιαπωνία - όλα αυτά τα παραδείγματα έχουν επιβεβαιώσει ότι έχουν πει όλοι οι αναγνωρισμένοι εμπειρογνώμονες: Τα λοκντάουν δεν είναι απαραίτητα. Προκαλούν τεράστια κοινωνική και οικονομική ζημία που δεν μπορεί να δικαιολογήσει τυχόν πιθανά οφέλη. Αλλά υπήρχαν καθόλου οφέλη;

Υπάρχουν οφέλη από τα λοκντάουν;

Στο τέλος του 2019, η ΠΟΥ δημοσίευσε ένα έγγραφο που περιγράφει διάφορα μέτρα που μπορούν να ληφθούν σε περίπτωση μελλοντικής πανδημίας ( 200 ) . Ο κύριος στόχος θα ήταν, όπως έχουμε ακούσει στο παρελθόν, να «ισοπεδώσουμε την καμπύλη» μειώνοντας τον αριθμό των νέων καθημερινά λοιμώξεων. Ορισμένα μέτρα θεωρήθηκαν "ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ" από την αρχή: ΔΕΝ τα συνιστούσαν ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!
    Χμμ - άρα πώς συνέβησαν όλα όπως συνέβησαν; Αν ήταν δυνατόν, θα μπορούσε ο κόσμος να έχει επίσης υποστεί ακτινοβόληση με υπεριώδες φως και την υγρασία να αυξάνεται περισσότερο από τις τροπικές περιοχές;

Αφού μας είπε τι σίγουρα δεν πρέπει να γίνει, ο ΠΟΥ συνέχισε να περιγράφει άλλα μέτρα - λοκντάουν κ.λπ. - που έκρινε πιο άξια για σύσταση. Κρυμμένο σε ένα παράρτημα ήταν, βεβαίως, μια σημείωση ότι οι συστάσεις δεν είχαν επιστημονική βάση.    Αρκετοί σημαντικοί επιστήμονες κατέληξαν νωρίς στο συμπέρασμα ότι το λοκντάουν ήταν το λάθος μονοπάτι. Μεταξύ άλλων, μίλησε ο βραβευμένος με Νόμπελ Καθηγητής Μάικλ Λεβίτ. Θεώρησε το λοκντάουν «τεράστιο λάθος» και ζήτησε περισσότερα κατάλληλα μέτρα που θα πρέπει να στοχεύουν ειδικά στην προστασία των ευάλωτων ατόμων/ομάδων (201 ).

    Ωστόσο, οι περισσότερες χώρες ακολούθησαν το «πρότυπο» της Κίνας.

    Όλη η Ιταλία μπήκε σε καραντίνα από τις 10 Μαρτίου με την διαταγή "Μένουμε σπίτι". Εξαιρέσεις εφαρμόζονται μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, για σημαντικές εργασίες και για αποστολές που δεν μπορούσαν να αναβληθούν. 60 εκατομμύρια άνθρωποι τέθηκαν σε  κατ 'οίκον περιορισμό και οι δρόμοι ήταν εντελώς άδειοι για δύο ολόκληρους μήνες. Άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Πολωνία πήραν παρόμοια στάση. Με ποιο αποτέλεσμα; η επιδημία είχε τελειώσει, οπότε ας δούμε τον αριθμό των θανάτων - έχοντας κατά νου ότι οι αριθμοί διογκώθηκαν σε μεγάλο βαθμό λόγω ελαττωματικών μεθόδων μέτρησης και ορισμό του κρούσματος.

Πέθαναν λιγότεροι άνθρωποι σε χώρες με μέτρα λοκντάουν;

    Όταν εξετάζουμε τα ποσοστά θανάτων ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους για ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες με κλείδωμα (αλφαβητικά, πρώτες 13 στήλες), βλέπουμε ότι οι αριθμοί φαίνεται να ποικίλλουν αρκετά. Ο διάμεσος αριθμός είναι περίπου 340 (η κόκκινη γραμμή αντιπροσωπεύει το μέσο όρο με την τυπική απόκλιση). Συνειδητοποιήστε, ωστόσο, ότι αυτό είναι χαμηλός σε σύγκριση με κάτι της τάξης των 10.000 θανάτων ανά εκατομμύριο που συμβαίνει ετησίως στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και ότι οι αριθμοί κορωνοϊού είναι φουσκωμένοι υπερβολικά επειδή οι περισσότεροι προέρχονται από θανάτους με αντί για θάνατο από τον ιό. Διαιρέστε τους με τουλάχιστον 5 για να φτάσετε σε ρεαλιστικούς αριθμούς. Τότε, οι αποκλίσεις χάνουν το νόημα τους. Αναπνευστικές λοιμώξεις που προκαλείται από πολλούς παράγοντες σαρώνουν ομοίως σαν ριπές ανέμου 20 ή 100 ή 10.000 φύλλα από ένα δέντρο. Κάθε απώλεια είναι λυπηρή, αλλά οι περισσότερες είναι μοιραίες. Τα προληπτικά μέτρα πρέπει να είναι κατάλληλα για να αποφευχθούν οι παράπλευρες απώλειες που θα έριχναν και άλλα φύλλα από το δέντρο.
    Ο Τύπος τόνιζε ασταμάτητα ότι η Σουηδία θα πληρώσει υψηλό τίμημα για αυτήν την φιλελεύθερη πορεία. Στην πραγματικότητα, βλέπουμε ότι η Σουηδία χωρίς κλείδωμα δεν είναι σημαντικά διαφορετική συγκριτικά με χώρες με λοκντάουν. Η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και το Χονγκ Κονγκ επίσης δεν ξεχωρίζουν εμφανώς με έναν υπερβολικά υψηλό αριθμό των λεγόμενων «θανάτων από κορώνα». Το αντίθετο είναι  η υπόθεση.Τι βλέπουμε λοιπόν: χώρες χωρίς μέτρα κλειδώματος δεν γλιστρήσαν στην καταστροφή. Γνωρίζουμε ότι το COVID-19 μπορεί να οδηγήσει σε μοιραία πορεία σε ηλικιωμένους ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα. Αυτό οδηγεί στην επόμενη σημαντική ερώτηση.

Προστατεύθηκαν καλύτερα οι ομάδες υψηλού κινδύνου σε χώρες με λοκντάουν;

Η απλή απάντηση είναι, Όχι.
    Περίπου τα μισά από τα «θύματα κορωνοϊού» πέθαναν σε εγκαταστάσεις φροντίδας και συνταξιοδοτικές κατοικίες, όπου κι αν κοιτάξετε. Στις δυτικές χώρες, αυτοί οι αριθμοί κυμαίνονται από 30% έως 60% (202 ) . Χώρες με σχετικά δραστικό λοκντάουν όπως η Ιρλανδία (60%), η Νορβηγία (60%) ή η Γαλλία (51%) δεν έχουν καλύτερα αποτελέσματα από Σουηδία (45%). Τα γηροκομεία απαιτούν συγκεκριμένη προστασία που γενικά τα μέτρα λοκντάουν δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να επιτύχουν. Μια λογική ιδέα για την προστασία των πραγματικά ευάλωτων ομάδων που συμμορφώνεται με ηθικούς κανόνες και κανονισμούς ( 203 ) θα είχε λύσει το πρόβλημα.

Η άμεση αναστολή του κλειδώματος θα είχε τρομερές συνέπειες;

Ας δούμε την Τσεχική Δημοκρατία. Από τις 16 Μαρτίου, εφαρμόστηκε απαγόρευση κυκλοφορίας, επιτρεπόταν στους πολίτες να πάνε στη δουλειά, να κάνουν ψώνια, να δουν έναν γιατρό ή για βόλτες σε δημόσια πάρκα. Όπως παντού, το κλείδωμα δεν μπορούσε να αποτρέψει την αύξηση των λοιμώξεων. Με απόφαση δικαστηρίου, τα μέτρα ακυρώθηκαν στις 24 Απριλίου. Υπήρχε ένα νέο κύμα νέων λοιμώξεων και θανατηφόρα   θύματα; Ω - έτσι φαίνεται πραγματικά! Η Τσεχική Δημοκρατία βιώνει το πολύ φοβερό δεύτερο κύμα λοιμώξεων COVID-19 - ένα σενάριο που φοβόταν παντού η Ήπειρος? Φυσικά και όχι! Ο αριθμός των τεστ απλά αυξήθηκε ( 204 ) .Αυτά τα δεδομένα δείχνουν απλώς πόσο άσχετα και παραπλανητικά είναι οι αριθμοί των θετικών «νέων κρουσμάτων» είναι όταν ο ιός έχει εξαφανιστεί λίγο πολύ. Αυτό επιβεβαιώνεται εξετάζοντας τον αριθμό των καθημερινών θανάτων. Με αντίστοιχη καθυστέρηση λόγω της περιόδου επώασης, θα πρέπει να υπάρξει σημαντική αύξηση στα μέσα Ιουλίου(ορθογώνιο παραλληλόγραμμο). Όμως οι αριθμοί συνέχισαν να βυθίζονται και η επιδημία στη χώρα τελείωσε επίσης (Worldometers, Ιούλιος 2020).Αυτό το σενάριο ενός άλλου «κύματος λοιμώξεων» είναι χαρακτηριστικό για πολλές χώρες. Χρησιμοποιείται συχνά για να διατηρηθεί ο φόβος στον πληθυσμό και να παρατείνονται ακατανόητα μέτρα ( 205 ) .Στην πραγματικότητα, η επιδημία ακολούθησε ουσιαστικά την ίδια πορεία σε όλη την Ευρώπη. Τα αποτελέσματα του λοκντάουν ήταν αποκλειστικά αρνητικά. Σε μερικές χώρες, όπως το Ισραήλ, φαίνεται να υπάρχει μία δεύτερη αύξηση του αριθμού των καθημερινών θανάτων. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης διαδίδουν νέα για το φοβερό δεύτερο κύμα. Αλλά μην ξεγελιέστε. Κοιτάξτε προσεκτικά και ενημερωθείτε. Οι αριθμοί πρέπει πάντα να καθορίζονται σε σχέση με τον αριθμό των κατοίκων, τον αριθμό των τεστ PCR, τον μέσο όρο των συνολικών θανάτων. Εάν ο αριθμός των ατόμων που πεθαίνουν με ένα θετικό τεστ SARS-CoV-2 PCR είναι μικρός, όπως και στο Ισραήλ, απολύτως άσχετες αυξήσεις (π.χ. από 2 σε 6) μπορούν να μετατραπούν σε εντυπωσιακά νέα: ο αριθμός των νεκρών έχει τριπλασιαστεί! Είναι ενδιαφέρον, ότι στο αποκορύφωμα της επιδημίας COVID-19 τον Μάρτιο, οι συνολικοί θάνατοι του Ισραήλ ανά μήνα μειώθηκαν στο χαμηλότερο ποσοστό σε τέσσερα χρόνια. Έτσι δεν υπήρξε ποτέ ούτε το πρώτο «κύμα COVID-19». Τον Ιούλιο, ο αριθμός των λεγόμενων  «θάνατοι COVID-19» ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού δεν ήταν ούτε το ήμισυ τόσο υψηλοί όσο στη Γερμανία (Worldometers, Ιούλιος 2020).

Ποια μέτρα θα ήταν πραγματικά σωστά;

Απλό: μια αποφασιστική προστασία των ευάλωτων ομάδων, ειδικά εκείνων στις εγκαταστάσεις νοσηλευτικής και φροντίδας. Τέλος.

 


 

6 σχόλια:

 1. Herbal Treatment for Polycystic Kidney Disease controls the root of the problem that has leads to the kidney damage. There is treatment done with herbal product for Polycystic Kidney Disease which can put a control over the symptoms. Herbal Care Products offers “POLCICAL” an herbal product which can treat the disease successfully without causing any possible side effects. Herbal supplement for Polycystic Kidney Disease which can be helpful for your heath in this disease. It is made up of 100% natural herbs. The patient should start the supplement when the symptoms are found and the disease is found it Herbal treatment for polycystic kidney disease and by choosing the right one can regain kidney function and live a healthy life for a long time.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. A vitamin is a natural molecule that is a necessary micronutrient that organism requirements in small numbers for the appropriate functioning of its metabolism. Important nutrients cannot be synthesized in the organism, either at all or not in enough numbers, and therefore must be obtained through the diet. Essential Vitamins for Glowing Skin is accessible in supplemental shape, but they are also discovering in skincare products. Learn more concerning these essential vitamins and how they can aid you to achieve optimum skin health.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Natural Treatment for Actinic Keratosis is to prevent the lesions from turning into skin cancers. Herbal Supplement used to treat or reduce the symptoms.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Herbal Treatment for Costochondritis can help reduce inflammation and control chest pain. Herbal Supplement relieves the symptoms and causes completely.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Herbal Supplement for Emphysema is helpful in clearing the air passages in the lungs. Herbal Supplement is to provide relief of symptoms and prevent complications.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Herbs Solutions by Nature is the greatest ever-online herbal remedy store, providing its consumers with the type of satisfaction and items they've been seeking for years. Our Herbal products are all-natural, with no chemicals mixed in, and everything we provide has been authorized by qualified herbalists who perform extensive study on each component used in the production of a product.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Eλευθερία υπάρχει Έξω από την κοινωνία

  Η Eλευθερία υπάρχει Έξω από την κοινωνία από τον Jon Rappoport Λογική: "Η ελευθερία ενυπάρχει μέσα στο άτομο. Δεν υπάρχει πουθενά αλλ...