Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Οι Αλλαγές της Γης: Πού εξαφανίζεται το νερό των ωκεανών;

 


Παράξενες αναφορές για ακραία καιρικά φαινόμενα εξακολουθούν να έρχονται 
απ 'όλο τον κόσμο και δεν υπάρχει κανείς να πεί στο κοινό γιατί βλέπουμε τέτοια βίαιη αλλαγή του κλίματος.
Οι επίσημοι χτυπούν και πάλι τό παγκόσμιο καμπανάκι για το φαινόμενο του θερμοκηπίου , αλλά πραγματικά κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει και γιατί. Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήτουν τους ανθρώπινους πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο με κανένα ίχνος επιβράδυνσης.
«Το έτος 2010 ήταν ένα από τα χειρότερα έτη στην ιστορία του κόσμου όσον αφορά τις πλημμύρες. Αλλά μόλις τρεις εβδομάδες από την έναρξη του νέου έτους, το 2011 είχε ήδη να δείξει έναν αξιόλογο αριθμό μέγα-πλημμυρών »
- αναφέρει ο Μετεωρολόγος Jeff Masters.

Είμαστε μάρτυρες τρομερών πλημμυρών που συμβαίνουν από χώρα σε χώρα, ιδιαίτερα έντονα στην Ιταλία και τη Γαλλία μέχρι και πρόσφατα, και δεν είναι σαφές κατά πόσο πλέον οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να πληρώνουν τις αξιώσεις.
Ακόμη και η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται σε αδυναμία στήριξης των ταμείων έκτακτης ανάγκης και αντιμετωπίζει πρόβλημα να ψηφίσει για επιπλέον. Και όταν τα κεφάλαια ψηφιστούν, δεν είναι πραγματικά χρήματα που είναι διαθέσιμα για την επιδιόρθωση ζημιών και να βοηθήσουν τα θύματα των καταστροφών. Είναι αστεία χρήματα, σχεδόν πλαστά γιατί δημιουργούνται εκ του μηδενός με τη δημιουργία περισσότερου χρέους. 

'Το 2011 έχει δει τις περισσότερες φυσικές καταστροφές αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων από όλα τα έτη που έχουν καταγραφεί. - . National Climatic Data Center. 

Το Associated Press έγραψε: " Η φύση κοπανάει τις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος με ακραία φαινόμενα, με τις ασφαλιστικές εταιρείες να καταβάλλουν ποσά ρεκόρ." 
Οι πλημμύρες σπέρνουν τον όλεθρο σε όλο τον κόσμο.Το κρύο ήρθε γρηγορώτερα,υποσχόμενο έναν πολύ κρύο χειμώνα στο βόρειο τμήμα, τα ηφαίστεια συνεχίζουν να εκτοξεύουν τις κορυφές τους, αφού προηγουμένως έχουν απορρίψει τεράστιες ποσότητες αερίων και ηφαιστειακής τέφρας, που από μόνο του εμπεριέχει τη δυνατότητα για ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες στον κόσμο.
Το νερό σίγουρα προέρχεται από κάπου και σύμφωνα με μια έκθεση της NASA, σε όλο τον κόσμο οι βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις ήταν τόσο ακραίες σε τόσα πολλά μέρη το περασμένο έτος  που η  στάθμη της θάλασσας έπεσε δραματικά.
Η στάθμη της θάλασσας αυξάνεται σταθερά για περισσότερο από έναν αιώνα (κάποιοι αμφισβητούν αυτή την υπόθεση) καθώς οι όλο και θερμότεροι ωκεανοί επεκτείνονται και οι παγετώνες και τα χιόνια λιώνουν. 

global_sea_level
Στην πραγματικότητα, η στάθμη της θάλασσας νομιζαν ότι θα ανέβαινε δύο φορές πιο γρήγορα τώρα απότι πριν από μερικές δεκαετίες, αλλά τώρα είχαμε μια σχεδόν άμεση μεταστροφή.
Τίποτα στο σύγχρονο δορυφορικό αρχείο δεν υπάρχει παραπλήσιο της πτώσης 6 χιλιοστών σε όλο τον κόσμο το περασμένο έτος. Ενώ 6 mm δεν ακούγονται πολλά, αλλά όταν συλλέγονται από την επιφάνεια των ωκεανών του πλανήτη αυτό αναλογεί μέχρι και 26.000 γαλλόνια (11800 λιτρα) νερού ανά άνθρωπο. 

Μια πιθανή αιτία
Οι μικροσκοπικές αλλαγές στη νεφοκάλυψη της Γης θα μπορούσε να εξηγήσει τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας αρκετών βαθμών, πιστεύουν οι περισσότεροι κλιματολόγοι, έτσι αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει αυτό που βλέπουμε με την εντατικοποίηση των βροχοπτώσεων. Το ποσό του υλικού των πολύ λεπτών πυρήνων συμπύκνωσης (UFCN) εξαρτάται από την ποσότητα του υπόβαθρου εκπομπής των κοσμικών ακτίνων.
Κανονικά η ποσότητα αυτή ποικίλλει ανάλογα με την ισχύ του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου και την ισχύ του μαγνητικού πεδίου της Γης.
Αλλά τον τελευταίο καιρό φαίνεται να υπάρχει μια ανεξήγητη αύξηση στις κοσμικές ακτίνες και αυτό ανησυχεί τους επιστήμονες.
Το πιο εξελιγμένο εργαστήριο μελέτης του κόσμου των σωματιδίων – το CERN στη Γενεύη - ανακοίνωσε ότι περισσότερες κοσμικές ακτίνες δημιουργούν πράγματι περισσότερα σύννεφα στην ατμόσφαιρα της Γης. 

cosmic-rays-med

Ο Henrik Svensmark του Danish Space Research Institute σε πειραματικό θάλαμο παραγωγής σύννεφων έδειξε ότι οι φυσικές κοσμικές ακτίνες γρήγορα δημιούργησαν τεράστιους αριθμούς από μικροσκοπικά "σπόρια σύννεφων." Δεδομένου ότι τα σύννεφα συχνά καλύπτουν το 30 τοις εκατό της επιφάνειας της γης, μια μέτρια αλλαγή στη νεφοκάλυψη σαφώς θα μπορούσε να εξηγήσει την αύξηση του κύκλου της θέρμανσης / ψύξης . Ο Svensmark διαπίστωσε ότι ο γιγάντιος «ηλιακός άνεμος» που εκτείνεται όταν ο ήλιος είναι ενεργός - και κατά συνέπεια εμποδίζει πολλές από τις κοσμικές ακτίνες που θα μπορούσαν να πλήξουν την ατμόσφαιρα της Γης.
Όταν ο ήλιος αποδυναμώνεται, ο ηλιακός άνεμος μικραίνει. Πρόσφατα, το U.S. Solar Observatory ανέφερε μια πολύ μακρά περίοδο "ήσυχου ήλιου" και προέβλεψε 30 χρόνια ψύξης.
Πρόσφατα, στο Νότιο Πόλο, έχουν παρατηρηθεί αυξημένα επίπεδα κοσμικών ακτίνων και φαίνεται να προέρχονται από μια συγκεκριμένη τοποθεσία αντί να κατανέμονται ομοιόμορφα στον ουρανό. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν καμία πηγή αρκετά κοντά που μπορεί να παράγει αυτό το μοτίβο. 
« Δεν γνωρίζουμε από πού προέρχονται », λέει ο Stefan Westerhoff του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison.
Είναι ένα μυστήριο γιατί τα hotspots(θερμά σημεία) θα πρέπει να παράγoνται σε απόσταση περίπου 0,03 έτη φωτός από τη Γη. Περαιτέρω, τα γαλαξιακά μαγνητικά πεδία πρέπει να αποτρέπουν τα σωματίδια τόσο πολύ, που τα hotspots θα πρέπει να εξαλείφονται κατά μηκος του ουρανού. Αλλά τέτοιες πηγές είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν. 

Οι άνθρωποι πρέπει να παραμείνουν εντός ορισμένων ορίων, εάν θέλουν να ελπίζουν να αποφύγουν μία περιβαλλοντική καταστροφή, δήλωσε πρόσφατα μια κορυφαία ομάδα περιβαλλοντικών επιστημόνων.
Διασχίζοντας τα όρια αυτά δεν θα συντρίψουν την ίδια τη Γη, αλλά θα οδηγήσουν σε σκληρές συνέπειες για την ανθρώπινη ύπαρξη στον πλανήτη, όπως τον ξέρουμε. Φαίνεται σαν να έχουμε περάσει αυτά τα όρια και έχει γίνει πολύ γρήγορα. 
Το 2011 οι φυσικές καταστροφές έχουν γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση με τις πλημμύρες στην πρώτη θέση στο πώς η φύση μας επιτίθεται.
Δεν χρειάζεται παρά να κοιτάξουμε γύρω μας για να δούμε τον κόσμο να πνίγεται από πλημμύρες. Χιλιάδες κάτοικοι της Μπανγκόκ συνέρευσαν στα λεωφορεία, τρένα και αεροδρόμια σε τεράστια έξοδο από τα νερά της πλημμύρας που έπληξαν την πόλη. Το νερό έσταζε σε κεντρικές περιοχές της πόλης των 12 εκατομμυρίων κατοίκων, μέχρι και στο Μεγάλο Παλάτι  τον δε ποταμό Chao Phraya να ξεχειλίζει.
Οι πλημμύρες ανάγκασαν το κλείσιμο επτά βιομηχανικών περιοχών σε Αγιουτχάγια, Nonthaburi και Πατούμ Τάνι επαρχίες που συνορεύουν με τη Μπανγκόκ, προκαλώντας δισεκατομμύρια δολάρια ζημιών, διαταράσσοντας τις αλυσίδες εφοδιασμού για τη βιομηχανία, και θέτοντας περίπου 650.000 άτομα προσωρινά εκτός εργασίας.


Περισσότεροι από 700 άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ εκατομμύρια πλήττονται από σφοδρές πλημμύρες σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία. Καταρρακτώδεις βροχές έχουν πλήξει την Ταϊλάνδη, την Καμπότζη, το Λάος και το Βιετνάμ, κόβοντας δρόμους και καταστρέφοντας σπίτια και καλλιέργειες. Τουλάχιστον 900 εργοστάσια έχουν κλείσει στην Ταϊλάνδη, λόγω των πλημμυρών,πολλοί από αυτούς είναι κατασκευαστές ανταλλακτικών αυτοκινήτων.
Την 31η Οκτωβρίου 2011 περίπου 1,8 εκατομμύρια άτομα σε τουλάχιστον πέντε πολιτείες παρέμεινανβ χωρίς ηλεκτρικό μετά από μια σπάνια χιονοθύελλα θάβοντας τα βορειανατολικά τμήματα των ΗΠΑ κάτω από περισσότερο από 70 εκατοστά χιονιού. Στις 25 περισσότερα από 90 άτομα μετρήθηκαν νεκροί μετά από έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Κεντρική Αμερική με την Γουατεμάλα να αναφέρει οτι οι περισσότεροι άνθρωποι παρασύρθηκαν από τα νερά της πλημμύρας που μαίνονταν και στη Κόστα Ρίκα βρέθηκαν τέσσερις πνιγμένοι.
Υπολογίζεται ότι 700.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις μετά από 120 εκατοστά βροχής την περασμένη εβδομάδα σε ορισμένες περιοχές - τρεις φορές μηνιαίος μέσος όρος τη φετινής σεζόν - σύμφωνα με επίσημους. Μία εβδομάδα πριν είχαν σκοτωθεί από καταρρακτώδεις βροχές στο Ελ Σαλβαδόρ.
Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε άλλοι αγνοούνται μετά από πλημμύρες που έπληξαν την Ιταλική Ριβιέρα μετατρέποντας δρόμους σε ποτάμια και ξεβράζοντας τα αυτοκίνητα στη θάλασσα. Δύο άνθρωποι παρασύρθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές που δημιούργησαν ποτάμια κοντά στη Costa Blanca . Και αξιωματούχοι στο Δουβλίνο άρχισαν το επαχθές καθήκον να συναρμολογήσουν την πρωτεύουσα την Τρίτη μετά από μια καταρρακτώδη βροχή που πλημμύρισε και τις τράπεζές τους. Το νερό ξεχύθηκε στους δρόμους αναγκάζοντας το Δημοτικό συμβούλιο να ενεργοποιήσει το σχέδιο έκτακτης. 

  Ηφαιστειακές εκρήξεις και Κλιματική Αλλαγή

Oι ηφαιστειακές εκρήξεις συμφωνα με μια καινούρια έρευνα επιστημονων, επηρεάζουν το κλίμα της Γης περισσότερο από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα με την απελευθέρωση των σωματιδιων που αλλαζουν τον καιρο . Οι ερευνητές ανέλυσαν την πόσοτητα των δευτερογενων σωματίδιων της ηφαιστειακής στάχτης που δημιουργούνται και πώς αυτή η τέφρα αντιδρά χημικά με άλλα συστατικά της ατμόσφαιρας. Τα σωματίδια που δημιουργήθηκαν από τις εκρήξεις ως επί το πλείστον αποτελουνταν από θειικό οξύ.
.
Αν τα σωματίδια του θειικού οξέος γίνουν αρκετά μεγάλα, ενεργούν ως σπόροι για το σχηματισμό νεφών. Τα νέφη , με τη σειρά τους, μπορεί να αλλάξουν το ποσό και το είδος των βροχοπτώσεων σε μια περιοχή που τα λαμβάνει. Τα ατμοσφαιρικά δεδομένα που οι ερευνητές συνέλεξαν κατά τη διάρκεια της έκρηξης του Eyjafjallajökull δείχνουν ότι οι ηφαιστειακές εκρήξεις μπορεί να απελευθερώσουν μέχρι και 100 εκατομμύρια φορές περισσότερα σωματίδια τέφρας από ό, τι πιστεύονταν. 

Επιπλέον, τα σωματίδια σποράς μπορεί να διαμορφώθουν σε χαμηλότερα υψόμετρα και μακρύτερες αποστάσεις από το σημειο των ηφαιστειακών εκρηξεων, από ότι πίστευαν σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες .

"Οι περισσότερες προηγούμενες μελέτες δεν είχαν σωστά υπολογισει τις επιπτωσεις των εκρηξεων των ηφαιστειων στο χαμηλό υψόμετρο ," ειπε ο ερευνητής Julien Boulon, ένας φυσικός στο Εργαστήριο Φυσικής Μετεωρολογίας του γαλλικού Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας και στο Πανεπιστήμιο Blaise Pascal στο Aubiere, της Γαλλίας, στο OurAmazingPlanet. Τα ευρήματα, που παρουσιάστηκαν σε απευθείας σύνδεση στις 11 Ιουλίου στο περιοδικό Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, τονισαν την δυνητικά ευρύτερη επίδραση του κλίματος, που τα ηφαίστεια θα μπορούσαν να έχουν.


Συμπέρασμα


Όποια και αν είναι αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα συμβουν, θα μας χτύπησουν συναισθηματικά και στην πραγματικότητα θα βρούμε επιζώντες των καταστροφών που θα αντιμετωπίζουν ένα σημαντικό μετα-τραυματικο στρες. Ο χειρότερος όμως κίνδυνος, είναι στο σύστημα της γεωργίας στον κόσμο, που καταστρεφεται από τις πλημμύρες, καθως το ανθρώπινο γένος ξεπερνα τα επτά δις πλέον. Ακόμη και πριν από τις ρεκορ καταστροφές της φετινής χρονιάς, τα παγκόσμια αποθέματα τροφίμων έχουν πάει σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα. Οι φτωχοί λαοί του κόσμου πληρώνουν πιο ακριβά για την τροφή τους, ως αποτέλεσμα, που σημαίνει ότι πολλοί τρώνε λιγότερο.
Η ζωή είναι σκληρή και έτσι ηταν πάντα για το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας. Ορισμένες στιγμές στην ιστορία είναι περισσότερο σκληρες από ότι άλλες και, φυσικά, αυτό εξαρτάται πάντα από το πού και ποιος είσαι. Σήμερα ολόκληρη η δομή της Γης αλλάζει και μας απειλεί. Έχουμε εισέλθει σε μια από τις πιο δύσκολες και ίσως επικίνδυνες περιόδους της ύπαρξής μας. Και αυτό έρχεται μετά από τα 60 χρόνια της τηλεόρασης και την εύκολη ζωή για πάρα πολλούς ανθρώπους οι οποίοι δεν θα τα καταφερουν και τοσο καλά όταν τα πράγματα θα γίνουν πιο σκληρά. 


 από τον Δρ Marc Sircus
 http://nexusilluminati.blogspot.com/2011/12/earth-changes-where-did-all-water-go.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Eλευθερία υπάρχει Έξω από την κοινωνία

  Η Eλευθερία υπάρχει Έξω από την κοινωνία από τον Jon Rappoport Λογική: "Η ελευθερία ενυπάρχει μέσα στο άτομο. Δεν υπάρχει πουθενά αλλ...