Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Το νερό δεν σε γλυτώνει από την αφυδάτωση κατά την ΕΕ.(Αστερίξ:Είναι τρελλοί αυτοί οι Ρωμαίοι)

νερο
Όταν διάβασα το παρακάτω άρθρο στην αρχή το ξαναδιάβασα.Όπως και αρκετοί θα το ξαναδιαβάσουν γιατί απλά προσκρούει στην απλή λογική.Όχι όμως και στη λογική ενός Μπαρόζο.Είναι η λογική που απλά βιώνουμε στο πετσί μας μέσω των εκβιασμών των δόσεων.Τι απλά συνέβη.Δυο Γερμανοί πανεπιστημιακοί αποφασίζουν να δοκιμάσουν την νομική επάρκεια της ΕΕ σε δηλώσεις υγείας επί προϊόντων που διατίθενται στην κατανάλωση.Θέσαν ένα απλό ερώτημα “αν το νερό προστατεύει από την αφυδάτωση” και ύστερα από 3 χρόνια διαβουλεύσεων και μια μάζωξη 21 “ειδικών” , (υπολογίστε πόσα χρήματα καταναλώθηκαν) η ΕΕ αποφάσισε ότι οι εταιρείες εμφιαλωμένου νερού δεν μπορούν να προβάλλουν τον ισχυρισμό ότι το προϊόν τους προστατεύει από αφυδάτωση.Και μάλιστα αν το κάνουν κινδυνεύουν με διετή φυλάκιση.Η αφυδάτωση κατ’ αυτούς αποτελεί κλινική κατάσταση και οι μόνοι που μπορούν να την επιλύσουν θάναι οι γιατροί και οι φαρμακευτικές εταιρείες.Να δω συνταγογράφηση νερού και τι στον κόσμο.Η απόφαση αυτή σωστά θεωρείται μία από τις πιο βλακώδεις στην ιστορία της ΕΕ αλλά δείχνει και το ποιόν της υποτιθέμενης επιστημονοσύνης όλων αυτών που σήμερα μας λοιδωρούν.Δεν γνωρίζω τι εκπροσωπούσαν οι 21 αλλά σίγουρα δεν είχαν κάποιον φιλόλογο μεταξύ τους.Οι έννοιες ΑΦ-ΥΔΑΤΩΣΗ και ΕΝ-ΥΔΑΤΩΣΗ DE-HYDRATION και RE-HYDRATION είναι ελληνικότατες και μάλιστα με το H να μας θυμίζουν και την δασεία που εμείς καταργήσαμε.
Στην ΕΕ πλέον η λογική είναι μόνο επί στενών συμφερόντων.Καμμία σχέση με ΛΟΓΙΚΗ και ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ.Το μήνυμα είναι απλό.Ημαστε μόνο καταναλωτές και όχι πολίτες ή άνθρωποι.Ίσως σε λίγο θα μας πούνε ότι και η οξυγόνωση είναι κλινική κατάσταση και θα πρέπει να πάρουμε άδεια ιατρού ή καποιας φαρμακευτικής εταιρείας για να μπορούμε να αναπνεύσουμε.(HYPOXIA είναι και αυτή “ασθένεια” όπως και η HYPEROXIA)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://preventdisease.com/news/11/112111_Did-You-Know-That-Drinking-Water-Can-No-Longer-Prevent-Dehydration.shtml

Γνωρίζατε ότι το πίνοντας νερό δεν μπορείτε πλέον να αποφύγετε την αφυδάτωση;
 
plastic-water-bottle
Τουλάχιστον αυτή είναι η δήλωση από τις κυβερνήσεις μας στη ζώνη του λυκόφωτος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απλώς δηλώσει ότι είναι παράνομο να ισχυρίζεσαι ότι πίνοντας νερό μπορεί να αποτρέψεις την αφυδάτωση.
Η απόφαση - μετά από τρία χρόνια συζητήσεων – είναι αποτελέσμα της προσπάθειας δύο Γερμανών επιστήμονων να δοκιμάσουν τους κανόνες της ΕΕ για τη διαφήμιση όταν οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα τους, μειώνουν τον κίνδυνο από μία νοσο.Κάθε πωλητής εμφιαλωμένου νερού, που ισχυρίζεται ότι μπορειτε να αποφυγετε την αφυδάτωση πίνοντας νερό, αντιμετωπίζει μια διετή ποινή φυλάκισης.
Φαίνεται ότι η αφυδάτωση θεωρείται πλέον μια κλινική κατάσταση, πράγμα που σημαίνει ότι οι γιατροί και οι φαρμακευτικές εταιρείες θα αναλάβουν το δικαίωμα "να την αντιμετωπίσουν."
Οι πανεπιστημιακοί ζήτησαν να παρθεί απόφαση σε μια κατάσταση η οποία, εν ολίγοις, υποστηρίζει ότι το νερό θα μπορούσε να μειώσει την αφυδάτωση.
Η αφυδάτωση ορίζεται η έλλειψη νερού στο σώμα - αλλά η Ευρωπαϊκή Αρχή Τυποποίησης Τροφίμων αποφάσισε ότι η δήλωση αυτή δεν επιτρέπεται πλέον.
Η ΕΕ έχει εντείνει σταδιακά τη θηλιά, όταν πρόκειται για  ιατρικούς ισχυρισμούς  στα προϊόντα. Αυτό, φυσικά, γίνεται για να προστατεύσει τις φαρμακευτικές εταιρείες από τον ανταγωνισμό.
Η απόφαση, ανακοινώθηκε μετά από σύσκεψη 21 επιστημόνων διορισμένων απο την ΕΕ στην Πάρμα και κατά βάση σημαίνει ότι οι εταιρείες εμφιαλωμένου νερού δεν μπορούν να ισχυριστούν οτι το προϊόν τους σταματά τα σώματα των ανθρώπων από το στέγνωμα, η δε τελική έγκριση δόθηκε αυτή την εβδομάδα από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Χθες, ο ευρωβουλευτής Roger Helmer δήλωσε: «Αυτό είναι βλακεία γραμμένη με κεφαλαία γράμματα. Το ευρώ καίγεται , η ΕΕ καταρρέει και όμως εδώ ανησυχούμε για τις προφανείς ιδιότητες του νερού. Εάν ποτέ θα υπήρχε ένα επεισόδιο που δείχνει την τρέλα του μεγάλου ευρωπαϊκού σχεδίου, τότε αυτό είναι. "
Ο Jon Rappoport από nomorefakenews.com πρότεινε μια λαμπρή πιλοτική μελέτη για 50 από αυτούς τους γραφειοκράτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Χωρίστε τους σε δύο ομάδες. Βάλτε δύο ομάδες σε ένα θάλαμο που θα έχει υγρασία μηδέν για έξι ημέρες, χωρίς υγρά οποιουδήποτε είδους, και στη συνέχεια, μετά αφου τους βγάλετε έξω, δώστε στους μισούς H2O και στους άλλους μισούς (σκληρό μπαγιάτικο κέικ) κουραμπιέδες (προταση του episthmi). Δείτε ποια ομάδα θα αισθανθεί καλύτερα. Όταν τα προφανή αποτελέσματα έλθουν, ας αποφασίσουν γιατί το νερό κάνει τη θετική διαφορά ..... βέβαια, βλέπετε, δεν ήταν ενυδάτωση. Ήταν «υδατόδοση»(waterization-ελευθερη μετ.episthmi), η οποία είναι σαφώς διαφορετική. “

Η απόφαση που χαιρετίστηκε ως το πιο βλακώδες διάταγμα απο τις Βρυξέλλες από τότε που η ΕΕ νομοθετούσε για το πόσο «γυριστές» πρέπει ναναι οι μπανάνες.

Ο ευρωβουλευτής Paul Nuttall, δήλωσε: «Έπρεπε να το διαβάσω τέσσερις ή πέντε φορές πριν το πιστέψω».
«Είναι ένα τέλειο παράδειγμα του τι κάνουν καλύτερα οι Βρυξέλλες. Περάσανε τρία χρόνια, με 20 ξεχωριστους τόμους αλληλογραφίας πριν την κλήση 21 καθηγητών στην Πάρμα, για να αποφασίσουν με μεγάλη επισημότητα ότι το πόσιμο νερό δεν μπορεί να πωληθεί ως ένας τρόπος για την καταπολέμηση της αφυδάτωσης.
Και πρόσθεσε: «Στη συνέχεια, κάνουν αυτή τη κρίση νόμο για να καταστήσουν σαφές ότι αν τολμήσει κανείς να πωλεί νερό ισχυριζόμενος ότι είναι αποτελεσματικό κατά της αφυδάτωσης θα βρεθεί σε σοβαρό νομικό μπέρδεμα.
«Αυτό κάνει το νόμο για τις γυριστές μπανάνες να τον δούμε σχετικά μη παράλογο."

Η δήλωση την οποία οι εξεχόντες εμπειρογνωμόνες της ΕΕ. έπρεπε να κανονικοποιήσουν ήταν ότι
«η τακτική κατανάλωση σημαντικών ποσοτήτων νερού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης της αφυδάτωσης και της ταυτόχρονης μείωσης της απόδοσης."
Ωστόσο, η συγκέντρωση στην Πάρμα απεφάνθη: «Η επιτροπή θεωρεί ότι ο προτεινόμενος ισχυρισμός δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις για τον κίνδυνο  μείωσης της ασθένειας".
Δήλωσε ότι η έλλειψη νερού στο σώμα ήταν απλώς ένα σύμπτωμα της αφυδάτωσης.

Ο Δρ Andreas Hahn και ο Δρ Moritz Hagenmeyer του Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου στο Πανεπιστήμιο Leibniz του Ανόβερο δήλωσαν ότι ήταν δυσαρεστημένοι, αλλά όχι έκπληκτοι.
«Φοβόμαστε ότι υπάρχει κάτι λάθος στην πολιτεία της Ευρώπης», δήλωσε ο καθηγητής Χαν.
Πρόσθεσε ότι είχαν προσπαθήσει να δοκιμαστεί η λειτουργία της ΕΕ για τα τρόφιμα και τους κανόνες διαφήμισης.
«Ήταν δωρεάν, δεν υπήρχε καμία εμφανής επισυναπτόμενη γραφειοκρατία και έδιναν στους υπεύθυνους  επιχειρήσεων τροφίμων, τους οποίους συμβουλεύει τακτικά, μια ευκαιρία να διαφημίζουν τα προϊόντα τους με ένα νέο τρόπο», πρόσθεσε. «Σκεφτήκαμε ότι θα πρέπει να κάνουμε μια δοκιμή και να δούμε τι θα συμβεί.
«Αλλά πάνω από τέσσερα σχεδόν χρόνια, κατέστη σαφές ότι η διαδικασία ήταν κάθε άλλο παρά απλή. Κάθε εταιρεία, που στηριζόταν στον ισχυρισμο θα βγεί εκτός αγοράς. Ποια είναι η αντίδρασή μας με το αποτέλεσμα; Ας το θέσω έτσι: Δεν είμαστε ούτε έκπληκτοι ούτε ικανοποιημένοι ».
Είπε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι λάθος. Θα έπρέπε να έχει εγκρίνει τον ισχυρισμό. Αυτό πρέπει να είναι περισσότερο από σαφές στον καθένα που έχει καταναλώσει νερό στο παρελθόν, και ποιος δεν έχει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Eλευθερία υπάρχει Έξω από την κοινωνία

  Η Eλευθερία υπάρχει Έξω από την κοινωνία από τον Jon Rappoport Λογική: "Η ελευθερία ενυπάρχει μέσα στο άτομο. Δεν υπάρχει πουθενά αλλ...