Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Το ΜΑΤΡΙΞ είναι εδώ.Πως θα σας φαινόταν να «κατεβάζατε» νέες επιδεξιότητες? Οι επιστήμονες λένε ότι είναι δυνατόν.


Στο μέλλον, οι άνθρωποι θα μπορούν να ‘κατεβάζουν’ δεξιότητες.Οι επιστήμονες λένε ότι το Μάτριξ ως μέλλον δεν είναι μακρυά.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και από το ATR Computational Neuroscience Laboratories στο Κιότο της Ιαπωνίας, χρησιμοποίησαν μία λειτουργική μηχανή μαγνητικής τομογραφίας (fMRI) για να αποκωδικοποιήσουν τη διαδικασία της μάθησης.

Η διαδικασία - γνωστή ως Decoded Neurofeedback ή "DecNef" - διεγείρει τον οπτικό φλοιό, στέλνοντας σήματα που αλλάζουν το μοτίβο εγκεφαλικής δραστηριότητας.
Για παράδειγμα, με την τοποθέτηση ενός ζογκλέρ σε μία fMRI μηχανή ο οποίος φαντάζεται να ζογκλάρει , οι επιστήμονες μπορούν να συλλάβουν τα πρότυπα του εγκεφάλου και στη συνέχεια να διαβιβάσουν τις πληροφορίες σε κάποιον άλλον.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν εθελοντές που εκπαιδεύτηκαν μέσα από μια οπτική εξέταση επιδεξιότητας με την fMRI, και στη συνέχεια συνέκριναν τα αποτελέσματα με μια άλλη ομάδα που δεν έκανε.

Διαπίστωσαν ότι εκείνοι που χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία παρουσίασαν σημαντική βελτίωση σε οπτικές ικανότητες. Η διαδικασία - που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science - δεν απαιτεί κανένα κόκκινο ή μπλε χάπι, ή φαρμακευτική αγωγή οποιουδήποτε είδους. 
Καλώς ήλθατε στον πραγματικό κόσμο.

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Eλευθερία υπάρχει Έξω από την κοινωνία

  Η Eλευθερία υπάρχει Έξω από την κοινωνία από τον Jon Rappoport Λογική: "Η ελευθερία ενυπάρχει μέσα στο άτομο. Δεν υπάρχει πουθενά αλλ...