Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΛΕΕΙ Ο FDA


ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΛΕΕΙ Ο FDA


Το παρακάτω ειναι μεταφρασμένο άρθρο του Michael Tennant από το http://www.thenewamerican.com/usnews/health-care/8294-walnuts-are-drugs-says-fda

Μήπως ανακαλύψατε τελευταία καρύδια στο φαρμακείο σας  πρόσφατα; Σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (της Αμερικής), εκεί  είναι ακριβώς όπου θα πρέπει να τα βρείτε. Επειδή ή Diamond Foods έκανε  αληθείς ισχυρισμούς σχετικά με τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση καρυδιών που το  FDA δεν ενέκρινε, και διαβίβασε στην εταιρεία μια επιστολή δηλώνοντας, "Τα καρύδια προϊόντα σας είναι φάρμακα" - και μάλιστα "νέα φάρμακα"  - και, ως εκ τούτου, " δεν μπορεί να κυκλοφορήσουν  νόμιμα στην αγορά ... των  ΗΠΑ χωρίς εγκεκριμένη αίτηση νέου φαρμάκου. "Ο FDA μάλιστα απείλησε την Diamond με « κατάσχεση », εάν δεν συμμορφωθεί.


Η παράβαση  της Diamond ήταν να κάνει «οικονομικές επενδύσεις για την εκπαίδευση του κοινού και να τους προσφέρει καρύδια», όπως το έθεσε ο William Faloon του περιοδικού Life Extension .Στην ιστοσελίδα και στη συσκευασία της, η εταιρεία δηλώνει ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα καρύδια έχουν  αποδειχθεί ότι έχουν  βεβαιωμένα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων της μείωσης κινδύνου καρδιακών παθήσεων και ορισμένων τύπων καρκίνου.
Οι ισχυρισμοί αυτοί, σημειώνει ο Faloon υποστηρίζονται από την επιστημονική έρευνα: "Η Life extension έχει δημοσιεύσει 57 άρθρα που περιγράφουν τα οφέλη για την υγεία από τα καρύδια" και "Η βάση δεδομένων της Αμερικάνικης Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ιατρικής περιέχει πάνω από 35 δημοσιεύσεις που υποστηρίζουν ότι η πρόσληψη καρυδιών βελτιώνει την αγγειακή υγεία και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφράγματος ».

Τα στοιχεία αυτά δεν ήταν προφανώς αρκετά καλά για την FDA, η οποία είπε ότι η Diamond τα καρύδια της ήταν  ‘misbranded’ γιατί το "προϊόν φέρει  ισχυρισμούς υγείας που δεν έχουν εγκριθεί από το FDA." (ΣτΜ
misbrand = ‘λαθρομαρκάρισμα μέσω εμπορικού σήματος’)
Η επιστολή του FDA συνεχίζει: «. Διαπιστώσαμε ότι τα καρυδο-προϊόντα σας προωθούνται για συνθήκες που τους αναγκάζουν να είναι φάρμακα, επειδή αυτά τα προϊόντα προορίζονται για χρήση στην πρόληψη, τον μετριασμό και  θεραπεία νόσου. Επιπλέον, τα προϊόντα είναι επίσης "misbranded "επειδή  προσφέρονται για όρους που δεν επιδέχονται αυτό-διάγνωση και  θεραπεία από άτομα που δεν είναι ιατροί’. επομένως, επαρκείς οδηγίες χρήσης δεν μπορούν  να γραφτούν  έτσι ώστε οι μη ειδήμονες να  μπορούν  να χρησιμοποιήσουν αυτά τα φάρμακα με ασφάλεια για τους προβλεπόμενους σκοπούς’ . Ποιος ήξερε ότι έπρεπε να περιέχουν οδηγίες  χρήσης για να φάνε τα καρύδια;

‘Η γλώσσα του FDA,’ γράφει ο Faloon  , <μοιάζει με εκείνη ενός αστυνομικού κράτους εκτός ελέγχου, όπου η τυραννία [βασιλεύει] πάνω από τον ορθολογισμό>. Και προσθέτει:

Αυτού του είδους η γραφειοκρατική τυραννία στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα για τη βιομηχανία τροφίμων να μην καινοτομήσουν με τρόπο που να πληροφορεί το κοινό σχετικά με τα τρόφιμα που προστατεύουν έναντι ασθενειών. Ενώ οι καταναλωτές όλο και περισσότερο κατευθύνονται σε υγιεινές διατροφικές επιλογές, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να αρνηθεί σε εταιρείες τροφίμων τη δυνατότητα να παρέχει ευρήματα από επιστημονικές μελέτες σχετικά με τα προϊόντα τους.
Τα καρύδια δεν είναι το μόνο τρόφιμο με οφέλη υγείας του οποίου η FDA προσπάθησε να καταστείλει. Οι παραγωγοί χυμού από ρόδι και πράσινου τσαγιού, μεταξύ άλλων, έχουν αισθανθεί την οργή των γραφειοκρατών κάθε φορά που έχουν προτείνει ότι τα προϊόντα τους είναι καλά για τους ανθρώπους.
Εν τω μεταξύ, ο Faloon επισημαίνει, ότι τα τρόφιμα που έχουν λίγη έως καμία διατροφική αξία διαφημίζονται διαρκώς, συχνά με αμφίβολες υγιεινές ιδιότητες που τους προσάπτονται. Για παράδειγμα, η Frito-Lay επιτρέπεται να κάνει όλα τα είδη των ισχυρισμών για το κατάπαχο λίπος, των τηγανητών  προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένου ότι τα πατατάκια Lay είναι ‘υγιεινά για την καρδιά’.Ο Faloon καταλήγει στο συμπέρασμα ότι "η FDA προφανώς δεν θέλει το κοινό να ανακαλύψει ότι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο από τις ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία καταναλώνοντας υγιεινά τρόφιμα. Προτιμούν οι καταναλωτές μόνο να μαθαίνουν για τα μαζικής αγοράς τρόφιμα σκουπίδια που μειώνουν τη διάρκεια ζωής με την αύξηση των εκφυλιστικών ασθενειών.

Ο Faloon νομίζει ότι ξέρει γιατί συμβαίνει αυτό.


Πρώτον, με την φίμωση του ανταγωνισμού από παραγωγούς περισσότερο υγιεινών εναλλακτικών λύσεων, οι κατασκευαστές των Junk-food,ο οποίος λέει ότι ‘χειραγωγούν βαθειά’ την  ομοσπονδιακή κυβέρνηση για  ευνοϊκή μεταχείριση, θα πραγματοποιούν όλο και μεγαλύτερα κέρδη. Δεύτερον, καθιστώντας λιγότερο πιθανό ότι οι Αμερικανοί θα καταναλώνουν υγιεινές τροφές, μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και κατασκευαστές ιατρικών συσκευών έχουν να κερδίσουν από την πώληση πιο ‘ακριβών καρδιακών φαρμάκων, stents, και εγχειρήσεων by-pass ‘ εξαιτίας της κακής διατροφής τους.
Αλλά οι άνθρωποι αρχίζουν να αντεπιτίθενται στην τακτική του FDA. "Οι δημιουργοί του χυμού ροδιού, για παράδειγμα, έχουν μηνύσει την FTC για  λογοκρισία της ‘Πρώτης Τροπολογίας’ το  δικαίωμα τους να επικοινωνούν επιστημονική ενημέρωση στο κοινό», αναφέρει ο Faloon. Το Κογκρέσο επίσης μπαίνει σε δράση με ένα νομοσχέδιο, το Free Speech About Science Act (HR 1364), που, όπως αναφέρει ο Faloon , «προστατεύει τα βασικά δικαιώματα ελευθερίας του λόγου, τερματίζει τη λογοκρισία της επιστήμης και επιτρέπει τη κοινότητα που ασχολείται με φυσικά υγιεινά προϊόντα να μοιράζονται ‘εξονυχιστικές αναθεωρήσεις’ επιστημονικών ευρημάτων με το κοινό. "
Φυσικά, εάν το Σύνταγμα εφαρμοζότανε  σύμφωνα με την αποστολή του, τίποτα από αυτά δεν θα ήταν απαραίτητο. Η FDA δεν θα υπήρχε’  αλλά  και αν δημιουργιόταν , ως δημιούργημα του Κογκρέσου δεν θα είχε καμία εξουσία να λογοκρίνει κάθε ομιλία απολύτως.
  γρήγορα για αυτό, και η γνήσια απάτη μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω της δικαστικής οδού. Σε περίπτωση απουσίας ενός κυβερνητικού οργανισμού που υποτίθεται ότι εγγυάται την ασφάλεια των τροφίμων και των φαρμάκων τους και την αλήθεια των ισχυρισμών των παραγωγών, οι καταναλωτές θα γίνουν πιο απαιτητικοί, όπως άλλωστε ήδη γίνονται όλο και περισσότερο παρά τις προσπάθειες του FDA για την πρόληψη της διάδοσης της επιστημονικής έρευνας. Εξάλλου, όπως ο Faloon παρατήρησε, "Αν κάποιος σκέφτεται ακόμα ότι ομοσπονδιακές υπηρεσίες, όπως το FDA είναι για την προστασία του κοινού, αυτή η διακήρυξη ότι τα υγιή τρόφιμα είναι τα παράνομα φάρμακα εκθέτει την άθλια χορωδία της κυβέρνησης." 

--------------------------------------------------------------------------------------
 
Τα παραπάνω είναι η κορυφή του παγόβουνου στη διατροφική κρίση που δεχόμαστε σαν καταναλωτές καθημερινά.Ο σύγχρονος τρόπος διατροφής μέσω της επεξεργασίας της τροφής έχει αλλάξει επικίνδυνα τους συσχετισμούς των βασικών διατροφικών στοιχείων που παραλαμβάνουμε από τις τροφές και ειδικά στα ω3.Τα ω3 είναι υπεύθυνα για τις κυριότερες λειτουργίες σε κυτταρικό επίπεδο και δεν μπορούν να συντεθούν από τον οργανισμό.Η εκτίμηση των διατροφολόγων είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη έχουν έλλειψη σε ω3 και περίσσεια σε ω6.Τα λιπαρά χωρίζονται σε Λιπαρά που σκοτώνουν και Λιπαρά που θεραπεύουν.Στα θεραπευτικά Λιπαρά εντάσσονται τα ω3 που η κατανάλωση τους πρέπει να μην έχει υποστεί ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ.Γιαυτό και τα καρύδια σαν ωμή τροφή υπερτερούν έναντι οιασδήποτε κατεργασμένης μορφής ελαίου που χρησιμοποιείται πχ στα πατατάκια όπου αφενός οξειδώνονται άσχετα αν στην πρωταρχικής τους μορφή περιείχαν ω3, χωρίς να αναφερθούμε στη παραγωγή ακρυλαμιδίου κατά το τηγάνισμα.Οι σύγχρονες ασθένειες έχει δειχθεί μέσω της βιοχημείας ότι στην ουσία είναι έλλειψη κάποιων από τα 50 βασικά στοιχεία που δομούν τις αντιδράσεις του σώματος μας.
Η κίνηση του FDA δείχνει την στενή σχέση της Big Pharma με τα μεγάλα καρτέλ τροφίμων μιας και συνήθως έχουν τους ίδιους ιδιοκτήτες.
Η επιβίωση στη σημερινή εποχή με το πλήθος των ξένων χημικών ουσιών που έχει εισβάλλει χωρίς ουσιαστικό έλεγχο επί της επικινδυνότητας τους στη διατροφική αλυσίδα , καθίσταται όλο και πιο δυσχερής για τους κατοίκους των μεγαλουπόλεων και η ενημέρωσή τους επί της διατροφικής αξίας των τροφών κρίνεται απαραίτητη μιας και αυτή η γνώση θα τους βοηθήσει να ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.

 Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα καρύδια εδώ http://www.vita.gr/html/ent/414/ent.8414.asp
 

5 σχόλια:

 1. Γραφτε ρε κατι και αυτο το ΧΧΧΧΧ το FDA,
  ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΖΥ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. http://www.youtube.com/watch?v=PyV7U8M5l44&feature=related

  Τι να πρωτογράψεις φίλε μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Good post. I study one thing more difficult on totally different blogs everyday. It can all the time be stimulating to learn content from different writers and follow a bit one thing from their store. 토토

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Thanks a bunch for sharing this with all people you actually recognise what you’re speaking approximately! Bookmarked. 경마사이트

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. After study a few of the blog posts on your website now, and I truly like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and will be checking back soon. Pls check out my web site as well and let me know what you think. 토토

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Eλευθερία υπάρχει Έξω από την κοινωνία

  Η Eλευθερία υπάρχει Έξω από την κοινωνία από τον Jon Rappoport Λογική: "Η ελευθερία ενυπάρχει μέσα στο άτομο. Δεν υπάρχει πουθενά αλλ...